FC Twente-aanwinst Assaidi heeft nog tijd nodig

Reacties

FC Twente-trainer René Hake verwacht dat Oussama Assaidi pas rond het einde van deze maand echt wedstrijdfit is. De 28-jarige linkerspits leerde zijn nieuwe ploeggenoten vorige week kennen tijdens het trainingskamp in het Spaanse San Pedro de Pinatar.

FC Twente-aanwinst Assaidi heeft nog tijd nodig

Assaidi speelde een half uur mee tijdens het oefenduel met Erzgebirge Aue (1-1) en dat waren zijn eerste wedstrijdminuten sinds een jaar.

'Tijdens de eerste dagen van het trainingskamp had Oussama last van spierpijn en de echte Spritzigkeit (lichtvoetigheid, red.) ontbreekt ook nog', aldus Hake. 'Het achteloos passeren van een tegenstander zoals we dat van hem kennen, was er nog niet. In balbezit zag je echter al wel een speler die verantwoordelijkheid neemt en creativiteit en genialiteit kan brengen.'

Hoewel zijn selectie boven verwachting presteert, constateerde Hake in Spanje dat zijn spelers geen genoegen nemen met de zevende plaats die FC Twente momenteel inneemt. Als straf voor het financiële wanbeheer mag de club na de competitie niet deelnemen aan de play-offs en is ze uitgesloten voor deelname aan Europees voetbal.

Hake: 'De spelers moeten de ambitie dus ook uit zichzelf halen en dan is het mooi om te zien dat ze niet snel tevreden zijn. Ze zijn van mening dat we in de eerste seizoenshelft te veel wedstrijden gelijk hebben gespeeld, terwijl de overwinning voor het grijpen lag. Ze leggen de lat in de tweede competitiehelft voor zichzelf duidelijk hoger.'

FC Twente hervat de competitie zondagmiddag met een uitwedstrijd tegen Vitesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.