Falcao kent Vlaar niet, maar heeft De Vrij geanalyseerd

Nederland oefent dinsdagavond tegen het Colombia van sterspeler Radamel Falcao (foto), die laat weten dat de interland serieus wordt genomen. Zo is Oranje uitgebreid geanalyseerd. Ron Vlaar kent hij echter niet.

Falcao kent Vlaar niet, maar heeft De Vrij geanalyseerd

'Het is voor ons een goede test, want het zijn twee goede teams die allebei mooi voetbal proberen te spelen. En Nederland was WK-finalist, dat motiveert extra', blikte Falcao vooruit in gesprek met RTV Noord-Holland. De spits weet welke verdedigers hij tegenover zich kan krijgen dinsdag. 'Jazeker, het zijn goede verdedigers, want anders zaten ze niet bij Oranje.'

Maar van Ron Vlaar heeft hij nog nooit gehoord. 'Nee. die ken ik niet.' Stefan de Vrij wel. 'Ja, die hebben we wel geanalyseerd. En de komende dagen zullen we dat nog meer doen.' Falcao wilde niet voorspellen hoeveel doelpunten hij gaat maken en verwacht pittige tegenstand. 'De verdedigers zitten niet voor niets bij de selectie. De trainer heeft ze geselecteerd om hun kwaliteiten.'

Afgelopen zaterdag vormden Vlaar en De Vrij het hart van de Oranje-defensie tijdens de vriendschappelijke interland tegen Japan (2-2). De kans is groot dat beiden dinsdag ook aantreden tegen Falcao, aangezien Joël Veltman de enige andere centrale verdediger is. De Ajacied speelde tot dusverre achttien duels op het hoogste niveau en staat voor zijn debuut.

Falcao gaat al wat langer mee, want de nu 27-jarige spits maakte in 1999 namens Lanceros Boyacá in de Colombiaanse tweede divisie zijn debuut toen hij slechts dertien jaar en 199 ­dagen oud was. Op de Europese velden maakte hij furore bij FC Porto en Atlético Madrid, voordat hij in de afgelopen transferperiode voor liefst zestig miljoen euro de overstap maakte naar AS Monaco.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen