Martins Indi haakt af, De Jong en Schaars nog twijfelgevallen

Bruno Martins Indi is te geblesseerd om dinsdag in de oefenwedstrijd van Nederland tegen Colombia in actie te komen. Ook achter Nigel de Jong en Stijn Schaars staat na het 2-2 gelijkspel tegen Japan nog een vraagteken.

Martins Indi haakt af, De Jong en Schaars nog twijfelgevallen

Martins Indi (foto) had vrijdag tijdens de warming-up voorafgaand aan een training al te veel last van fysieke ongemakken om in actie te komen tegen Japan. Dit tot teleurstelling van Van Gaal, die met Martins Indi en Stefan de Vrij het centrale duo van Feyenoord graag in actie had willen zien komen. Nu speelde Ron Vlaar op de plek van de 21-jarige linkspoot.

Het oefenduel van zaterdagmiddag tegen Japan leverde Van Gaal niet alleen kopzorgen op door het slechte spel van Oranje, maar ook door twee nieuwe blessuregevallen. Stijn Schaars blesseerde zich tijdens de warming-up, terwijl Nigel de Jong in de rust achterbleef in de kleedkamer met een voetkwetsuur.

In de tweede helft moest Van Gaal daarom een noodgreep doen. Daley Blind speelde voor het eerst in zijn interlandcarrière als controlerende middenvelder. De 23-jarige Ajacied deed dat bij zijn club al vaker, maar begon tegen Japan aanvankelijk nog als linksback.

Of Blind tegen Colombia ook als nummer 6 speelt is nog niet duidelijk. De ernst van de blessure van zowel De Jong als Schaars is nog niet bekend, al heeft De Jong al laten weten dat hij denkt ondanks 'een ei op zijn voet' gewoon te kunnen spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen