Faber: 'Linssen dupeert het team en zichzelf'

Reacties

Met zijn rode kaart tegen Roda JC (3-1) heeft FC Groningen-speler Bryan Linssen geen goede beurt gemaakt bij zijn trainer, Ernest Faber. De oefenmeester keurt de actie van de aanvaller af en vindt dat Linssen het team en zichzelf dupeert. 'Dit is geen goed gedrag', zei Faber.

Faber: 'Linssen dupeert het team en zichzelf'

Voor de camera van de NOS ging Faber in op de rode kaart van Linssen, alweer de zevende (!) bij Groningen dit seizoen. 'Hij dupeert het elftal en ook zichzelf, want hij zit straks weer op de bank. Dat is geen goed gedrag en dat moeten we niet hebben. Iedereen werkt hard en het zit veel tegen. Dan zoek je de grens op en kun je doorslaan, maar de frustratie moet niet omslaan in een rode kaart. We moeten energie in de ploeg steken, niet in rode kaarten', aldus Faber.

Linssen zelf geeft toe dat het een frustrerende middag was, maar ontkent dat hij bewust natrapte richting Frederic Ananou. 'Het was niet mijn bedoeling om hem te raken. Ik wilde voor hem langs de bal wegschoppen, maar hij schermde 'm goed af. Voor mijn gevoel heb ik hem ook niet vol geraakt', vertelt Linssen aan de NOS. 'Als ik had nagetrapt, had ik hem wel op de enkels proberen te raken. Nu raak ik hem misschien met mijn knie. Hij gaat naar de grond en iedereen komt op me af. Dan wordt het al erger gemaakt dan het is...'

Anastasiou
Roda JC-trainer Yannis Anastasiou hield als winnende partij een beter gevoel over aan de wedstrijd. 'We waren de betere ploeg en hebben vanaf minuut één laten zien dat we wilden winnen. Het was onze taak om Groningen niet te laten voetballen en dat is gelukt', aldus de Griek. 'We hebben nog veel thuiswedstrijden te gaan waarin we punten kunnen pakken. Als we met deze mentaliteit verder gaan, ligt alles in onze handen', zo vertelde hij vol vertrouwen te zijn over de afloop van de race om handhaving.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.