Excelsior-doelman Kurto wil zich nu wel eens handhaven

Reacties

Ondanks een onfortuinlijk seizoen bij degradant FC Dordrecht keert doelman Filip Kurto begin augustus terug op het hoogste niveau. De Poolse keeper probeert Excelsior uit de kelder van de Eredivisie te houden.

Excelsior-doelman Kurto wil zich nu wel eens handhaven

De Excelsior-aanwinst hoopt met de Kralingers de vijftiende plaats van vorig seizoen te verbeteren. 'Mijn persoonlijke doelstelling is om mijn doel zoveel mogelijk schoon te houden. Bovendien wil ik na twee degradaties op rij nu een keer in de Eredivisie blijven', stelt hij op de clubwebsite.

Als keeper van degradanten Roda JC en FC Dordrecht beleefde Kurto drukke tijden onder de lat. 'Natuurlijk is het lastiger om de nul te houden als je twintig schoten op doel krijgt in plaats van één, maar ik probeer me vooral te focussen op mijn eigen rol.'

Filosofie
Kurto gaat aan de slag onder trainer Alfons Groenendijk, maar werd gehaald door voorganger Marinus Dijkhuizen. 'Het verhaal van Excelsior sprak mij meteen aan. Dat Dijkhuizen vervolgens naar Brentford vertrok, maakte voor mij niet uit. De filosofie is immers hetzelfde gebleven', aldus de nieuweling.

De 24-jarige Pool maakte via Roda in 2012 zijn entree in het Nederlandse voetbal. 'De manier van voetballen was wennen. In Polen moet je vooral simpel spelen en geen risico nemen. In Nederland wil men vooral meer voetballen en samenspelen. Dat was natuurlijk wel even omschakelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.