Excelsior verrast in Tilburg, Helmond wint bij De Graafschap

Excelsior stuntte door te winnen bij Willem II, terwijl De Graafschap in eigen huis verloor van Helmond Sport. Jong FC Twente trakteerde hekkensluiter Achilles '29 op een ruime nederlaag.

Excelsior verrast in Tilburg, Helmond wint bij De Graafschap

Willem II - Excelsior 0-1
Excelsior zorgde voor een verrassing door te winnen op bezoek bij nummer twee Willem II. Vijf minuten voor de pauze maakte Lars Veldwijk het enige doelpunt van de wedstrijd namens de Kralingers, die door de overwinning naar de zevende plaats stijgen. Voor de spits was het al zijn twaalfde treffer van het seizoen.

Tegelijkertijd bewijst Excelsior streekgenoot en koploper FC Dordrecht een enorme dienst, want door de nederlaag van Willem II behouden de Dordtenaren een voorsprong van zes punten op de achtervolgers.

De Graafschap - Helmond Sport 1-2
Helmond Sport deelde het dolende De Graafschap een nieuwe dreun uit door nipt te winnen in Doetinchem. De Brabanders, waar trainer Mario Verlijsdonk wegens vakantie ontbrak, kwamen na acht minuten op achterstand door een doelpunt van Rogier Meijer.

In de laatste tien minuten van de eerste helft trok Helmond de wedstrijd naar zich toe via treffers van Charles Kazlauskas en Serhat Koç. Die voorsprong wist Helmond over de eindstreep te trekken, ondanks de rode kaart voor Koen Weuts in de slotminuten. Helmond blijft negende, terwijl De Graafschap genoegen moet nemen met plek zes.

Jong FC Twente - Achilles '29 4-0
Jong FC Twente won overtuigend van Achilles '29 tijdens het debuut van doelman Sonny Stevens, die afgelopen zomer overkwam van FC Volendam maar door blessureleed tot nu toe niet in actie kwam voor de Tukkers. Felitciano Zschusschen (2x), Tim Hölscher en Joey Pelupessy namen de doelpunten van de Twentse beloften voor hun rekening. Jong FC Twente stijgt door de winst van de veertiende naar de tiende plaats. Achilles sluit 2013 af als hekkensluiter van de Eerste Divisie met zestien punten uit 22 duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen