Koploper Dordrecht onderuit bij Jong PSV, zege Jong Ajax

Jong PSV heeft ervoor gezorgd dat de spanning in de top van de Jupiler League is toegenomen. In Eindhoven was de ploeg van Darije Kalezic te sterk voor koploper FC Dordrecht. Ook Jong Ajax zegevierde maandagavond.

Jong PSV - Jong FC Dordrecht 3-0
Voor het bezoek aan Jong PSV verloor FC Dordrecht nog maar drie keer, maar in het Philips Stadion - waar slechts tweehonderd fans aanwezig waren - had de koploper van de Jupiler League het lastig. De thuisclub had de beschikking over eerste elftalspelers Zakaria Bakkali, Joshua Brenet en Florian Jozefzoon en die laatste opende in de 26ste minuut de score.

De bezoekers, die dit seizoen zo imponeerden, kwamen nauwelijks in het stuk voor en na rust werd het via Clint Leemans en opnieuw Jozefzoon zelfs 3-0, waardoor FC Dordrecht een dure nederlaag leed. Na 21 wedstrijden bedraagt de voorsprong op nummer twee Willem II nog maar drie punten. Jong PSV stijgt door de overwinning naar de achtste plaats.

Jong FC Twente - Jong Ajax 0-1
Jong FC Twente en Jong Ajax ontmoetten elkaar maandagavond in De Grolsch Veste, waarbij de bezoekers de laatste weken in een vormdip zitten. Toch gingen de drie punten mee naar Amsterdam, aangezien Lesley de Sa in de 67ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. De vleugelaanvaller benutte een zelf verdiende strafschop.

Jong Ajax blijft ondanks de zege steken op de achttiende plaats in de Jupiler League. De ploeg van trainer Fons Groenendijk heeft 22 punten uit 21 duels. Jong FC Twente heeft vier punten meer en bezet daarmee de vijftiende plaats in de Jupiler League.