Geplaagd MVV verliest voor derde keer in een week

MVV Maastricht heeft de derde nederlaag in een week geleden. Ditmaal bleek Jong Ajax op Sportpark De Toekomst met 3-1 te sterk.

Zondag ging MVV onderuit bij VVV Venlo (2-0) en verloor het woensdag in de beker van JVC Cuijk (2-1). Na dat laatste duel werd trainer Tini Ruijs belaagd door zijn eigen supporters, waarna hij een dag later zijn ontslag indiende. Assistent Edwin Hermans nam als interim de honneurs op de bank waar.

Op bezoek bij Jong Ajax bleef een schokeffect uit. Met een fraai schot bracht Tobias Sana (foto boven) de thuisploeg aan de leiding. Lesley de Sa verdubbelde na een half uur de marge. In de tweede helft bepaalde Ajax-verdediger Danzell Gravenberch de eindstand op 3-1, door in twee minuten tijd in beide doelen te scoren.

Jong Ajax klimt door de zege naar de zestiende plaats in de Jupiler League met 25 punten. MVV heeft twee punten meer en staat daarmee dertiende.