Helmond Sport mist loyale interim-trainer vanwege vakantie

In de Jupiler League wordt dit kalenderjaar nog één speelronde afgewerkt, maar interim-trainer Mario Verlijsdonk is daar niet bij. Doordat hij al een vakantie had geboekt, moet hij het bezoek aan De Graafschap missen.

Helmond Sport mist loyale interim-trainer vanwege vakantie

Verlijsdonk werd eerder dit seizoen aangesteld als opvolger van de ontslagen Eric Meijers, maar toen was het kwaad al geschied. 'Mario is anderhalf jaar geleden naar ons toegekomen met de vraag of hij in deze periode zijn 25-jarig huwelijk met zijn gezin in Zuid-Afrika mag vieren. Daar hebben wij - anderhalf jaar geleden - positief op gereageerd', legt algemeen directeur Mario Captein van Helmond Sport uit bij Omroep Brabant.

Anderhalf jaar geleden was Verlijsdonk nog geen interim-trainer. 'Verlijsdonk is al zestien jaar aan de club verbonden als assistent-trainer. En dat contract heeft hij nog steeds. We zitten in de ongelukkige situatie dat we de trainer op non-actief hebben gesteld. Daar kan hij ook niets aan doen. We hebben tegen Mario gezegd: Jij gaat geen veranderingen meer aanbrengen, jij gaat gewoon naar Zuid-Afrika. En tegen De Graafschap gaan we drie punten pakken, zonder jou.'

Door de afwezigheid van Verlijsdonk zal assistent Remond Strijbosch zaterdagavond (18.45 uur) de honneurs waarnemen in Doetinchem. Bij een overwinning komt Helmond Sport op gelijke hoogte met De Graafschap, dat na 21 wedstrijden vijfde staat in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen