Excelsior speelt zich veilig met gelijkspel in Utrecht

Reacties

Excelsior heeft zich verzekerd van nog een jaar Eredivisievoetbal. De Rotterdammers speelden in De Galgenwaard gelijk tegen FC Utrecht (2-2), wat voldoende was voor lijfsbehoud.

Excelsior speelt zich veilig met gelijkspel in Utrecht

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen heeft een verleden als speler en trainer in Utrecht, maar de thuisclub leek niet van plan hem een vriendendienst te bewijzen. Yassin Ayoub had na fraai aangeven van Sebastién Haller 1-0 moeten maken, maar schoot hard voorlangs.

Pas na rust ontbrandde het duel. Ayoub werd in het zestienmetergebied gehaakt door Sander Fischer, waarna Haller de penalty tergend langzaam binnen rolde. Maar Excelsior rechtte de rug. Tom van Weert schoof eerst langs een blunderende Robbin Ruiter, waarna Daryl van Mieghem de spits na een rush over vijftig meter ook de 1-2 voorschotelde.

FC Utrecht speelde in een speciaal tenue als eerbetoon aan de tien jaar geleden overleden David di Tommaso.
FC Utrecht speelde in een speciaal tenue als eerbetoon aan de tien jaar geleden overleden David di Tommaso.

Invaller Danny Verbeek krulde uit een vrije trap de 2-2 binnen, maar gezien de ontwikkelingen in Alkmaar kon dat geen kwaad meer voor de Rotterdammers. Voor FC Utrecht (twaalfde) stond er al niets meer op het spel. Excelsior blijft vijftiende en heeft vier punten voorsprong op NAC Breda, dat bij AZ verloor (3-2). De Rotterdammers hebben zich hierdoor verzekerd van nog een jaartje Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.