Everton schakelt Swansea uit ondanks treffer De Guzman

Reacties

Na het ontslag van manager Michael Laudrup pakte Swansea City vier punten in de eerste twee duels onder zijn opvolger Garry Monk. Zondag heeft de club van de Nederlanders Jonathan De Guzman, Dwight Tiendalli en Michel Vorm in het FA Cuptoernooi echter met 3-1 verloren van Everton.

Everton schakelt Swansea uit ondanks treffer De Guzman

Van het Nederlandse trio startte alleen De Guzman (foto) in de basis op Goodison Park. De 26-jarige middenvelder zorgde na een kwartier voor de gelijkmaker met een rake kopbal, maar kon niet voorkomen dat Swansea onder speler/manager Monk na de 3-0 overwinning op Cardiff City en het 1-1 gelijkspel bij Stoke City voor het eerst verloor.

De debuterende AS Monaco-huurling Lacina Traoré had met een lepe hakbal al na vijf minuten de score geopend. Zijn treffer kreeg een uur later een vervolg toen de even daarvoor ingevallen Steven Naismith optimaal profiteerde van een slechte terugspeelbal van Swansea-aanvoerder Neil Taylor. Acht minuten later verdubbelde Leighton Baines de marge uit een strafschop.

The Swans waren niet meer in staat daar in de slotfase nog wat tegenover te stellen. Opmerkelijk genoeg liet Monk voormalig Eredivisie-topscorer Wilfried Bony net als Vorm en Tiendalli op de bank. Zodoende overleefde Everton de vijfde ronde van het Engelse bekertoernooi en kan Swansea zich volledig gaan richten op de strijd tegen degradatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.