Everton komt met de schrik vrij tegen Barnsley

Reacties

Everton leek tegen Barnsley op weg naar uitschakeling in de League Cup, maar plaatste zich na verlenging alsnog voor de derde ronde. Een eigen doelpunt en twee Belgen hielpen de bezoekers: 3-5.

Everton komt met de schrik vrij tegen Barnsley

Van onderschatting door The Toffees leek vooraf geen sprake, manager Roberto Martínez stuurde een zeer representatief elftal het veld in. Onder de elf spelers ook John Stones. De 21-jarige centrumverdediger staat nadrukkelijk in de belangstelling van Chelsea, diende daarom een transferverzoek in bij zijn werkgever, maar mag van Everton niet weg.

Ook Stones kon woensdagavond niet voorkomen dat de huidige nummer tien uit de League One (het derde niveau) dankzij doelpunten van Sam Winnall en Marley Watkins een 2-0 voorsprong pakte. Na de pauze maakten beide ploegen er vervolgens een spektakelstuk van.

Met een knappe inzet tekende de Belg Kevin Mirallas voor de aansluitingstreffer, waarna Steven Naismith na iets minder dan een uur zelfs voor de 2-2 tekende. Die gelijke stand stond echter maar een paar seconden op het bord, doordat Daniel Crowley Barnsley weer op voorsprong bracht.

Dankzij een treffer van Romelu Lukaku (foto) moest een verlenging uiteindelijk de doorslag geven. Daarin was Barnsley-verdediger Marc Roberts de schlemiel. Door zijn eigen doelpunt in de eerste helft van die verlenging (3-4) kwam Everton met de schrik vrij. Lukaku besliste het duel met zijn tweede van de avond vervolgens definitief, zijn ploeg gaat in de derde ronde op bezoek bij Reading.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.