Sinclair dwarsboomt stunt van Nederlands Notts County

Scott Sinclair was er hoogstpersoonlijk voor verantwoordelijk dat de tweede ronde van de strijd om de League Cup nog niet het eindstation was voor Aston Villa. Met drie treffers droeg hij een behoorlijk steentje bij aan de 5-3 overwinning op het Nederlands getinte Notts County.

Aston Villa had in eigen huis, zonder Leandro Bacuna in de wedstrijdselectie, de handen vol aan Notts County. Genaro Snijders, de 26-jarige ex-aanvaller van onder meer FC Oss, FC Dordrecht, Willem II en Vitesse opende zelfs de score namens de club die uitkomt in de League Two.

Adama Traore trok de stand na 25 minuten echter alweer gelijk, waarna Notts County een minuut voor rust opnieuw de leiding nam. Jonathan Stead schoot vanaf de strafschopstip raak. Via Graham Burke kwamen The Magpies in de 56e minuut ook aan de derde treffer van de avond, maar Scott Sinclair stak er met twee treffers (51e en 79e minuut) een stokje voor dat Aston Villa in de reguliere tijd onderuit ging.

In de verlenging was de van Manchester City overgekomen aanvaller opnieuw trefzeker. De 26-jarige Engelsman tekende in de 99e minuut voor de 4-3, waarna Joseph Bennett de zege negen minuten voor tijd helemaal veiligstelde met de 5-3. Bij Notts County waren Civard Sprockel en Snijders de gehele wedstrijd van de partij. Julian Jenner werd in de 54e minuut in het veld gebracht door manager Ricardo Moniz, Mawouna Amevor werd na zeventig minuten naar de kant gehaald.