Neil looft Van Wolfswinkel: 'Zijn houding altijd eersteklas'

Reacties

Ricky van Wolfswinkel was dinsdag eindelijk weer eens belangrijk voor Norwich City. In de League Cup maakte hij zijn eerste goal sinds ruim twee jaar in de hoofdmacht.

Neil looft Van Wolfswinkel: 'Zijn houding altijd eersteklas'

Bij zijn competitiedebuut voor The Canaries op 17 augustus 2013 was Van Wolfswinkel voor het laatst trefzeker voor het eerste elftal. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan het Franse Saint-Étienne, waarna hij deze voorbereiding opnieuw voor zijn kans ging bij de Engelse promovendus.

In de bekerwedstrijd tegen Rotherham United kreeg Van Wolfswinkel zijn eerste basisplaats, een kans die hij volgens zijn manager Alex Neil met beide handen aangreep. De Woudenberger verdubbelde de score in het duel dat uiteindelijk gewonnen werd (1-2). 'Fantastisch dat hij zijn doelpuntje meepikte', zei Neil erover op de clubsite.

De Schot zag zijn pupil de laatste weken hard werken op de trainingen. En ook in een duel met de beloften was Van Wolfswinkel onlangs trefzeker. 'Zijn houding is altijd eersteklas geweest. We hebben veel goede spelers en ik kan er helaas maar elf tegelijk opstellen', vervolgt Neil.

Als Van Wolfswinkel deze lijn voortzet, dan ligt er volgens Neil meer speeltijd voor de Nederlander in het verschiet. 'De jongens die er nu buiten vallen moeten doen wat ze moeten doen, hard werken en een goede houding tonen. Dan komen hun kansen vanzelf.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.