Advocaat: 'Zo mag je op dit niveau geen goals weggeven'

Reacties

Dick Advocaat heeft met Sunderland de laatste 32 bereikt in de League Cup, maar tevreden was de manager allerminst na de zege op vierdeklasser Exeter City (6-3).

Advocaat: 'Zo mag je op dit niveau geen goals weggeven'

'We maakten er zes, maar we gaven ook een aantal doelpunten heel makkelijk weg. Met alle respect, ik ben blij met de overwinning, maar ik kan niet tevreden zijn over het optreden van vanavond', zei Advocaat na afloop op het televisiekanaal van zijn club.

Jermain Defoe werkte in elk geval aan zijn zelfvertrouwen door drie treffers voor zijn rekening te nemen. 'Maar hij had er ook wel vijf kunnen maken. Je kunt zien dat hij echt een neusje voor de goal heeft. De doelpunten die we vanavond maakten, waren uitstekend. Maar als je kijkt naar de tegengoals, zo mag je ze op dit niveau niet weggeven', foeterde de manager.

Advocaat had zijn opstelling voor deze bekerwedstrijd op meerdere plekken gewijzigd. Patrick van Aanholt deed wel mee en had binnen de lijnen gezelschap van enkele jongelingen. 'Goed om te zien hoe die zich manifesteerden', zag hij toch wat lichtpuntjes. En ook het spel van Jack Rodwell kon hem bekoren. 'Hij wordt steeds beter.'

In de volgende ronde is Sunderland gekoppeld aan Manchester City. De ploeg van Advocaat speelt die partij eind september in het eigen Stadium of Light. Zaterdag gaat Sunderland, dat nog maar een puntje vergaarde in de Premier League, op bezoek bij Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.