Defoe bezorgt Sunderland en Advocaat eerste punt

Sunderland heeft in eigen huis tegen Swansea City het eerste punt van dit seizoen binnengehaald. De ploeg van manager Dick Advocaat wist een achterstand om te buigen in een 1-1 gelijkspel.

Sunderland had in de eerste helft niets te vertellen tegen een dominant Swansea. Pas toen The Black Cats in de tweede helft de verdedigende stellingen verlieten, kon Jermain Defoe op aangeven van Jeremain Lens (foto) de thuisploeg op gelijke hoogte zetten.

Advocaat nam na de afstraffingen tegen Leicester City en Norwich City (4-2 en 3-1 verlies) de tactiek onder handen. De 4-4-2 formatie van vorige week werd ingeruild voor een 4-5-1-variant. Door de ruimtes tussen de verdediging en het middenveld zeer klein te houden, hoopte de Nederlandse manager de eerste punten van het seizoen te pakken.

Sunderland hield in de eerste helft lange tijd stand tegen een sterker Swansea, maar zag de bezoekers vlak voor rust alsnog op voorsprong komen. Bafétimbi Gomis profiteerde namens de ploeg uit Wales van een moment van onoplettendheid. De Franse spits vond op aangeven van Kyle Naughton het net met een schot in de verre hoek.

Beide ploegen kregen na de gelijkmaker van Defoe in de 62ste minuut kansen om er met de volle buit vandoor te gaan. Gomis kreeg de kans om met het hoofd voor zijn tweede treffer van de middag te tekenen, maar Sunderland-doelman Costel Pantilimon bracht redding. In de absolute slotfase haalde Advocaat nog een truc uit door vrije trappen-specialist Sebastian Larsson in de ploeg te brengen voor een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Het schot van de Zweed strandde echter in de muur, waarna direct werd afgefloten.

Jermain Defoe tekende voor de treffer namens de ploeg van Dick Advocaat.