Leicester aan kop na remise tegen Spurs, Bacuna onderuit

Reacties

Het sprookje van Leicester City heeft een vervolg gekregen in het thuisduel met Tottenham Hotspur. AFC Bournemouth won op spectaculaire wijze bij West Ham United.

Leicester aan kop na remise tegen Spurs, Bacuna onderuit

Leicester City – Tottenham Hotspur 1-1
Leicester City heeft in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur een vervolg gegeven aan de goede seizoenstart. De ploeg van manager Claudio Ranieri kwam tegen Spurs, dat zonder de geblesseerde Christian Eriksen aantrad, terug van een achterstand.

In de eerste twee competitieduels bond Leicester Sunderland (4-2) en West Ham United (1-2) aan de zegekar en datzelfde lot was Tottenham bijna beschoren. Twintig minuten voor tijd raakte smaakmaker Riyad Mahrez namelijk de paal. In de 81ste minuut leek de debuterende Dele Alli het duel te beslissen door op aangeven van Nacer Chadli te scoren, maar binnen een minuut trok Mahrez (foto boven) de stand alweer gelijk: 1-1.

Na drie duels heeft Tottenham twee punten. Leicester heeft vijf punten meer en is voorlopig de koploper in de Premier League. Manchester City en Liverpool kunnen The Foxes deze speelronde met een goed resultaat nog passeren.

West Ham United - AFC Bournemouth 3-4
AFC Bournemouth heeft in een spektakelstuk voor het eerst in de clubhistorie een Premier League-wedstrijd gewonnen. Callum Wilson was de grote man bij de bezoekers door een hattrick te maken. Met een dubbelslag zorgde hij ervoor dat Bournemouth met een 2-0 voorsprong ging rusten.

West Ham United had na de hervatting slechts acht minuten nodig om de opgelopen schade te repareren. Mark Noble schoot een strafschop binnen en Cheikhou Kouyaté was attent bij een rebound: 2-2. Daarmee leek een sensationele comeback in de maak, maar invaller Marc Pugh besloot anders. Hij zette Carl Jenkinson voor paal met een kapbeweging en schoot vervolgens raak in de bovenhoek: 2-3.

Jenkinson werd de schlemiel van de middag, want de rechtsback van West Ham veroorzaakte de strafschop waaruit Wilson zijn hattrick compleet maakte en ontving voor zijn overtreding bovendien rood. De late treffer van Modibo Maïga kwam te laat voor het tiental van West Ham om opnieuw een marge van twee goals ongedaan te maken: 3-4.

Crystal Palace - Aston Villa 2-1
Leandro Bacuna heeft de week waarin hij zijn contract bij Aston Villa verlengde niet kunnen besluiten met een goed resultaat. Verdediger Scott Dann was beslissend door zelf te scoren én een doelpunt van Bakary Sako voor te bereiden. Die laatste treffer viel pas drie minuten voor tijd, waardoor Aston Villa toch met lege handen achterbleef. Een kwartier voor tijd was de ploeg uit Birmingham nog op gelijke hoogte gekomen. Debutant Adama Traoré stond met een fraaie actie aan de basis van een eigen goal van Pape Souaré.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.