Leicester maakt gehakt van zwakke defensie Advocaat

Reacties

Dick Advocaat is met Sunderland op de openingsdag van de Premier League hard onderuit gegaan. Leicester City was met 4-2 te sterk voor The Black Cats, waar Jeremain Lens en Patrick van Aanholt in de basis stonden.

Leicester maakt gehakt van zwakke defensie Advocaat

Er is voor Advocaat dus nog veel werk aan de winkel. Zijn verdediging maakte in het King Power Stadium namelijk een hopeloze indruk. Aan de 1-0 van Jamie Vardy en 2-0 van Riyad Mahrez lag defensief geschutter van Sunderland ten grondslag. Ook de 3-0 was onnodig, want deze kwam tot stand vanaf de penaltystip. Mahrez mocht in de 25ste minuut aanleggen na een overtreding van Lee Cattermole. Zo dreigde een monsternederlaag voor Advocaat.

Na een uur kwam Sunderland via Jermain Defoe terug tot 3-1, maar dat doelpunt leidde geen wederopstanding in. Sunderland bleef namelijk tergend zwak verdedigen, waar Matthew Albrighton van profiteerde door de 4-1 te maken.

De spelers van Sunderland kijken elkaar verwijtend aan na weer een defensieve misser. Rechts Patrick van Aanholt.
De spelers van Sunderland kijken elkaar verwijtend aan na weer een defensieve misser. Rechts Patrick van Aanholt.

Zo kende Lens een debuut om snel te vergeten, al onderscheidde hij zich nog wel in positieve zin door de assist voor de 4-2 van Steven Fletcher te verzorgen. Verder dan dat kwam Sunderland niet, waardoor Leicester City-manager Claudio Ranieri op een glansrijke rentree in de Premier League kan terugkijken. Advocaat speelt volgende week met Sunderland thuis tegen Norwich City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.