Eto'o mysterie in voorbereiding WK-barrage Kameroen

De internationals van Kameroen meldden zich maandag in het Franse Lisses voor hun voorbereiding op de WK-barrage met Tunesië. Samuel Eto'o bleef weg en hield daarmee een mysterie in stand.

Eto'o mysterie in voorbereiding WK-barrage Kameroen

Of Kameroen zondag met Eto'o de strijd aangaat blijft vooralsnog in nevelen gehuld. Na de wedstrijd tegen Libië op 8 september vertelde de aanvaller van Chelsea in de kleedkamer dat het zijn laatste interland was. Dat verhaal werd bevestigd door zijn collega-internationals.

Een conflict met bondscoach Volker Finke lag ten grondslag aan de ruzie. Maar een officiële bevestiging laat sindsdien nog op zich wachten van Eto'o zelf. Bovendien hebben Finke en de bondsofficials het stoppen van de vedette steeds tegengesproken.

De Duitse coach zette de naam Eto'o ook op zijn lijstje voor het eerste duel met Tunesië, zondag in Rades. Maar de spits liet zijn gezicht niet zien bij de eerste samenkomst, als enige van de 25-koppige selectie. Naar verluidt kon er zelfs geen sms-je richting Finke vanaf. Daarmee hield Eto'o het mysterie in stand.

Volgens Kameroense media had Eto'o een andere afspraak in Yaounde, en wel een met president Paul Biya. Pas na het onderhoud met het staatshoofd wordt de knoop doorgehakt of hij zijn land nog een keer gaat helpen of dat alleen zijn geest rondwaart bij De Ontembare Leeuwen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen