'Eto'o trekt zich terug na conflict met bondscoach Finke'

Na een hoogopgelopen conflict met bondscoach Volker Finke heeft Samuel Eto'o zich teruggetrokken uit de nationale ploeg van Kameroen. De spits van Chelsea zou bovendien kampen met een liesblessure.

'Eto'o trekt zich terug na conflict met bondscoach Finke'

In aanloop naar het beslissende WK-kwalificatieduel met Libië, dat zondag met 1-0 werd gewonnen, waren de spanningen tussen de aanvoerder en trainer van Kameroen hoog opgelopen, met als gevolg dat Eto'o zijn ploeggenoten zondag na de wedstrijd zou hebben laten weten dat hij vanwege persoonlijke redenen stopt als international. Dat melden de Franse sportkrant L'Equipe en media in Kameroen.

Eto'o trainde vanwege het conflict met Finke al niet mee in de voorbereiding op de allesbeslissende wedstrijd tegen Libië, al sprak assistent Martin Ndtoungou Mpillé over een lichte liesblessure bij de 32-jarige captain van de Ontembare Leeuwen.

Toen de minister van sport van Kameroen zich vrijdag meldde in het trainingskamp, werd echter duidelijk dat Eto'o graag doelman Carlos Kameni en aanvaller Pierre Webó in de basisopstelling wilde zien. Daar dacht Finke anders over, waarmee hij tijdens een privégesprek de woede van Eto'o op zijn hals had gehaald. Finke was op zijn beurt ook ontstemd; hij had Eto'o slechts ontboden om over de tactiek te praten, níét over de opstelling.

De spits dreigde vervolgens niet te spelen tegen Libië, maar stond zondag, vermoedelijk dankzij bemiddelingswerk van de minister van sport, toch in de basisopstelling (in tegenstelling tot zijn protegés Kameni en Webó). Na een uur werd de onlangs door Chelsea aangetrokken Eto'o vervangen wegens een blessure. Na afloop zou de aanvoerder vervolgens zijn afscheid als international hebben aangekondigd.

Dat de spits zich weer beschikbaar stelt voor de wedstrijden in de play-offs om plaatsing voor het WK van volgend jaar in Brazilië, lijkt erg onwaarschijnlijk. Ondertussen hoopt Chelsea dat de kwetsuur van Eto'o niet al te ernstig blijkt te zijn. Na het aankopen van de Kameroener vertrok back-up Romelu Lukaku namelijk op huurbasis naar Everton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen