Eto'o doet Fenerbahçe en Van Persie pijn met Antalyaspor

Koploper Fenerbahçe is vrijdagavond tegen een even harde als verrassende nederlaag aangelopen. Antalyaspor was in eigen huis met 4-2 te sterk voor de Turkse grootmacht.

Voor Antalyaspor maakte voormalig Barcelona-ster Samuel Eto'o vijf minuten voor rust de openingstreffer. Het was alweer het veertiende doelpunt van het seizoen voor de ervaren Kameroener, die nu alleen aan kop gaan in het topscorersklassement. Mario Gómez (Besiktas) staat met dertien goals tweede.

Robin van Persie moest weer op de bank beginnen bij Fenerbahçe, maar werd direct na rust alsnog ingebracht door trainer Vitor Pereira. De Nederlander, die dit seizoen tot dusverre zeven keer scoorde, kon het verschil echter niet maken. Sterker nog, Antalyaspor liep via treffers van Danilo en Jean Makoun zelfs uit naar een 3-0 voorsprong.

De 3-1 van Bruno Alves kwam na 85 minuten te laat om nog een ommekeer te bewerkstelligen. In de slotminuut maakte Sakib Aytac er zelfs nog 4-1 van om de vernedering van Fenerbahçe compleet te maken. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-2 omdat Van Persie in de extra tijd een penalty benutte en zo zijn achtste maakte.

Ondanks de pijnlijke nederlaag blijft Fenerbahçe koploper met 46 punten uit twintig wedstrijden. Besiktas staat tweede met 41 punten, maar heeft liefst drie duels minder gespeeld. Het Galatasaray van Wesley Sneijder is met 33 punten op ruime afstand van de toptwee de nummer drie van Turkije. Antalyaspor verruilde de vijftiende voor de twaalfde plek.