Van Persie draagt steentje bij aan heroveren koppositie

Robin van Persie is weer eens van waarde gebleken voor Fenerbahçe. De 101-voudig international bepaalde de eindstand als invaller in het duel met Eskisehirspor op 0-3.

De Nederlandse aanvaller tikte in de 85ste minuut een lage voorzet van Volkan Sen in het lege doel en had daarmee een aandeel in zege. Fernandão, die in de basisformatie de voorkeur kreeg boven Van Persie als aanvalsleider, was daarvoor al twee keer trefzeker geweest.

Kort voor het rustsignaal benutte hij een strafschop, waarna de Braziliaan in de 74ste minuut de marge naar 0-2 vergrootte. Bij zijn tweede goal stond Eskisehirspor met nog slechts tien man op het veld. Alpaslan Özturk - die eveneens de strafschop voor rust veroorzaakte - moest in de 64ste minuut inrukken na zijn tweede gele kaart van de avond.

Door de forse zege gaat Fenerbahçe even aan kop in de Süper Lig. Fener wordt op twee punten gevolgd door Besiktas, dat nog een duel tegoed heeft. Die ploeg zou het zondag opnemen tegen Mersin, maar die wedstrijd werd uitgesteld.