Individuele acties Günüs leiden zege Donk en Sneijder in

Galatasaray heeft ook zijn derde duel in 2016 gewonnen. De ploeg van Ryan Donk en Wesley Sneijder won met 3-1 van Sivasspor.

Galatasaray kende een moeizame eerste seizoenshelft, maar met nieuwkomer Ryan Donk in de gelederen werden de eerste twee wedstrijden in de nieuwe jaargang winnend afgesloten. In de strijd om de Turkse beker werd het nietige Karsiyaka twee keer met 3-1 aan de kant gezet.

In het competitieduel met Sivasspor maakte Sinan Gümüs het verschil. De behendige buitenspeler versierde in de vijftiende minuut een strafschop, die door Selçuk Inan benut werd. Acht minuten later verdubelde Gümüs de score, na een mooie passeerbeweging.

Burhan Eser maakte na rust nog wel de aansluitingstreffer, maar vier minuten voor tijd stelde Burak Yilmaz met een benutte pingel de overwinning veilig: 3-1. Galatasaray kreeg die strafschop vanwege een overtreding op Sneijder, die een minuut voor tijd gewisseld werd. Donk maakte wél het duel vol.

Galatasaray staat derde in Turkije en heeft een flinke achterstand op koploper Besiktas en achtervolger Fenerbahçe. Besiktas heeft elf verliespunten minder, Fenerbahçe tien.