Galatasaray ondanks doelpunt Sneijder onderuit

Osmanlispor heeft zaterdagavond voor een enorme stunt gezorgd door in eigen huis van Galatasaray te winnen. De laagvlieger versloeg de ploeg van Wesley Sneijder en Ryan Donk met 3-2.

Sneijder en Donk stonden samen op het middenveld van Galatasaray, maar konden niet voorkomen dat de topclub een pijnlijke nederlaag leed. Aminu Umar opende in twintigste minuut de score voor de thuisploeg.

De vreugde was echter van korte duur, want Burak Yilmaz trok de stand tien minuten later alweer gelijk. Sneijder tekende twee minuten voor tijd zelfs voor een voorsprong voor Galatasaray. Het bleek niet de ruststand, want met zijn tweede van de avond maakte Umar er 2-2 van.

Daarmee was de ellende voor Galatasaray nog niet voorbij. Zeven minuten na de theepauze zette Musa Cagiran Osmanlispor namelijk voor de tweede keer op voorsprong. Galatasaray wist niet meer terug te komen van de achterstand en staat nu derde met tien punten minder dan koploper Fenerbahçe, dat ook nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Osmanlispor stijgt van de veertiende naar de elfde plaats.