Zlatan als directeur, Zidane geeft les aan Ronaldo, trucje Hulk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan als directeur, Zidane geeft les aan Ronaldo, trucje Hulk

• Zien jullie het al voor je? Zlatan Ibrahimovic (foto boven) aan de onderhandeltafel; als bestuurder welteverstaan. PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaifi in ieder geval wel, vertelt hij in L'Equipe. 'Ik heb er al met Zlatan over gesproken. Hij zou een geweldige technisch directeur zijn. Onderhandelen is heel moeilijk, maar hij heeft een geweldige persoonlijkheid.' Wij wensen de eerste collega-directeur die een bod van Ibrahimovic afwijst alvast succes… Gelukkig kunnen we voorlopig nog even genieten van de voetballer Ibrahimovic.

• Ga er maar aan staan als keeper; het verdedigen van het doel bij een strafschop van het Zenit-kanon Hulk. Waar eenieder een ziedende knal verwacht, had de Braziliaanse aanvaller een ander plannetje. Had jij dit verwacht?

•  Er is altijd baas boven baas, moet Cristiano Ronaldo gedacht hebben. De Portugese vedette van Real Madrid en de kersverse trainer Zinedine Zidane deden op de training een wedstrijdje vrije trappen-nemen, meldt Marca. 'Kijk en leer', zou de grootmeester van weleer gezegd hebben, hetgeen aanleiding was voor een wedstrijdje. Het resultaat: Zidane was bijna bij al zijn pogingen trefzeker. Ronaldo twee keer. Nu begrijpen we ook waarom Rafa Benítez niet altijd op de goedkeuring van de Portugese topscorer kon rekenen. Zijn vrije trap schijnt iets minder indrukwekkend te zijn…

• Precies drie jaar geleden kwam Wesley Sneijder naar Galatasaray. Spijt heeft hij geenszins, laat de Oranje-international via Twitter weten.

• PSV-rechtsback Santiago Arias werd vorige week 24 jaar en deelde een week later een filmpje met beelden van het feestje dat gevierd werd. De Colombiaan begroette de nodige (ex-)ploeggenoten. Zo geeft ook Memphis Depay acte de présence in het filmpje.

'De thuiswedstrijd tegen PSV was een van mijn beste wedstrijden. Dat is namelijk wel gewoon een ploeg die bij de laatste zestien van de Champions League zit.'
• Op de clubwebsite van Chelsea komt Dominic Solanke aan bod over zijn huurperiode bij Vitesse. De spits van de huidige nummer vier was vijf keer trefzeker dit seizoen. 'Meer scoren is zeker een doel van mij', aldus de achttienjarige Engelsman, die het thuisduel van 5 december met 0-1 verloor van PSV maar wel als een van zijn mooiste wedstrijden van zijn nog jonge loopbaan zag.

• PSV-verdediger Joshua Brenet sleepte vanavond deze eervolle vermelding in de wacht.

• Deze aangrijpende foto gaat al een week viral. Op de foto is te zien hoe in een Iraaks oorlogsgebied een kindje een vuilniszak met een viltstift heeft omgedoopt in een shirt van zijn held Lionel Messi. Woensdag werd gefluisterd dat het management van Messi op zoek is naar de identiteit van het jongetje om hem een écht shirt te geven. Wij hopen van harte dat dat daadwerkelijk lukt!

• Nog meer mooie plaatjes. De spelers van Ajax brachten vandaag een bezoek aan de kinderen van de VUmc Kinderstad in Amsterdam. De aanwezigheid van de Ajax-selectie zorgde in het ziekenhuis voor lachende gezichten en mooie foto's en de patiëntjes beleefden een dag om nooit te vergeten. Mooi!

Mario Balotelli gooide ooit dartpijltjes op jeugdspelers van Manchester City, bracht met vuurwerk zijn eigen toilet tot ontploffing, en toch vraagt dit enfant terrible of een van zijn fans niet 'een beetje gek' is. In dit geval kunnen we zijn gedachtegang wél volgen.

@haza3f THANK YOU for the support but don't you think is a bit crazy? 😂🙈.

Een foto die is geplaatst door Mario Balotelli🇮🇹🗿👪 (@mb459) op

'Het voetbal bestaat bij de gratie van de fans. Het spelletje verenigt de hele wereld.'
Bayern München bereidt zich in Doha voor op de tweede seizoenshelft en doet dat om ook de fans in Qatar te plezieren. Aanvoerder Philipp Lahm kan die keuze van de clubleiding maar al te goed begrijpen. (FIFA.com)

'Na die vrije trap veranderde alles. Daarna ging ik beter, en beter, en beter spelen.'
• Hij kwam in de zomer van 2011 als een schuchtere twintigjarige doelman binnen bij Manchester United, maar ruim vier seizoenen later is David de Gea de onbetwiste nummer één onder de lat van The Red Devils. Het moment dat hij een vrije trap van toenmalig Chelsea-aanvaller en huidig ploeggenoot Juan Mata uit de bovenhoek tikte was voor hem het moment dat hij voelde dat hij een waardige opvolger van Edwin van der Sar was. (Avtex Sports)

'Alles draait bij deze club om de bal. Dat is niets nieuws. Dat komt allemaal af van onze jeugdopleiding en Johan Cruijff.'
Barça-preses Josep Maria Bartomeu blikt op de clubsite terug op het succesvol verlopen jaar van de Catalanen en bedankt terloops Johan Cruijff voor de bijdrage die hij daaraan heeft geleverd.

'Het leven is zoveel gemakkelijker met Messi. Sinds hij in 2004 debuteerde loopt alles op rolletjes.'
• Bartomeu bedankt ook de grootheid van deze tijd: Lionel Messi.

• Het is vandaag precies 31 jaar geleden dat Paolo Maldini (47) als zestienjarig jochie debuteerde in de hoofdmacht van AC Milan. 647 Serie A-wedstrijden later zette hij er bij dezelfde club – die hij nooit verliet – een punt achter. Een mooie dag om weer eens wat beelden op te snorren van deze clubman.

• En het is exact tien jaar geleden dat Arsenal Theo Walcott overnam van Southampton, zoals we gisteren al aankondigden. Sinds die dag in 2006 is hij uitgegroeid tot het vaste gezicht in de selectie van manager Arsène Wenger. Dat vaste gezicht is door de jaren heen weinig veranderd.

Theo Walcott's 10 years at #Arsenal #Theo #AFC

Een foto die is geplaatst door Stuart Macfarlane (@stuart_photoafc) op

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.