Spitsenstrijd stuwt Fenerbahçe omhoog in Süper Lig

Fenerbahçe heeft de vijfde zege op rij geboekt in de Süper Lig. Zondagmiddag won de ploeg van trainer Vítor Pereira met 2-1 van Rizespor. Opmerkelijk genoeg vielen alle doelpunten uit strafschoppen, waarvan twee van spits Fernandão.

De Braziliaanse concurrent van Robin van Persie was voor rust al twee keer trefzeker vanaf elf meter en deed de 101-voudig Oranje-international daarmee verder in zijn trainingsjas duiken op de bank.

Want Van Persie moest het ook zondag opnieuw met een invalbeurt doen, zoals dat dit seizoen al acht keer eerder het geval was. Als vervanger van Fernandão waren hem een kleine twintig minuten gegund, waarin hij weinig meer uit kon richten. Dat hoefde ook niet meer, want zijn rivaal had Fener met zijn negende en tiende doelpunt van dit seizoen al de vijfde competitiezege op rij bezorgd.

De tegentreffer van Rizespor-middenvelder Ludovic Sylvestre, die in de 47ste minuut eveneens doel trof vanaf de penaltystip, kon de veertiende zege van het seizoen van de huidige lijstaanvoerder van de Turkse competitie niet voorkomen. Fenerbahçe, dat slechts twee verliespunten heeft in de laatste tien competitiewedstrijden, heeft vijf punten voorsprong op nummer twee Besiktas. Die ploeg komt zondagavond (19.00 uur) nog in actie tegen nummer tien Trabzonspor en heeft ook nog een duel tegoed. Rizespor blijft ondanks de nederlaag negende.