Espanyol bezorgt Barça nieuw hoofdpijndossier in Lewandowski-zaak

Reacties

Espanyol heeft een beroepsprocedure gestart naar aanleiding van het meespelen van Robert Lewandowski in het duel met Barcelona. De Poolse spits was geschorst, maar kon door een hoger beroep meespelen in de stadsderby. Een eerste beroep werd afgewezen, maar volgens de Catalaanse buurman is dat vonnis onrechtmatig.

Espanyol bezorgt Barça nieuw hoofdpijndossier in Lewandowski-zaak
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Espanyol
Espanyol

Marca meldt woensdagmiddag dat Espanyol een tweede beroep heeft aangetekend tegen een uitspraak van de Spaanse tuchtcommissie, waardoor Lewandowski speelgerechtigd was tegen Barça. Dat was apart, omdat hij een schorsing van drie wedstrijden opgelegd had gekregen. Door het aantekenen van een beroep werd die sanctie echter opgeschort.

Trainer Xavi Hernández verdedigde het opstellen van Lewandowski door zich te beroepen op de protocollen van de Spaanse bond. Volgens Espanyol zit Barça er naast. Vooral omdat de maatregel slechts 24 uur voor de aftrap van het duel werd teruggedraaid, waardoor Lewandowski plots op mocht komen draven in Camp Nou.

'De club vindt het hoogst ongebruikelijk dat er 24 uur voor de wedstrijd een maatregel is genomen om Lewandowski toch te laten spelen, terwijl verschillende bevoegde instanties dit afkeuren', schreef Espanyol toen al. Dat standpunt werd ingenomen, omdat een soortgelijke situatie de club eerder dit seizoen niets opleverde.

De schorsing van Lewandowski werd gehandhaafd, waardoor hij alsnog drie wedstrijden moest brommen, maar daar heeft Espanyol geen boodschap aan. Hoewel de club een knap resultaat (1-1) boekte in Camp Nou is het daarmee niet tevreden. De club zoekt opnieuw de gang naar de rechter en zet in op een reglementaire 0-3 overwinning. Voor Barcelona, koploper in La Liga, ligt dus een nieuw hoofdpijndossier op het bureau.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.