Lewandowski kan tóch spelen: 'We zijn verrast door de timing'

Reacties

Robert Lewandowski mag zaterdag toch in actie komen voor Barcelona tegen Espanyol. Hangende een beroepsprocedure is de spits inzetbaar, zo meldt Barcelona via de officiële kanalen.

Lewandowski kan tóch spelen: 'We zijn verrast door de timing'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Espanyol
Espanyol

Lewandowski is in principe voor drie wedstrijden geschorst. De Pool ontving in de laatste wedstrijd voor het WK, op bezoek bij Osasuna, een rode kaart na tweemaal geel. Zijn ongenoegen was vervolgens groot. Hij liet dat blijken door met zijn wijsvinger eerst zijn neus aan te raken en vervolgens met zijn duim naar scheidsrechter Jesús Gil Manzano te wijzen. Dat gebaar herhaalde de clubtopscorer richting een assistent-scheidsrechter en de vierde official.

Het gebaar leverde Lewandowski uiteindelijk een schorsing op van drie wedstrijden. Hij leek daardoor de wedstrijden tegen Espanyol, Real Betis en Atlético Madrid te missen, maar kan toch in actie komen tegen Espanyol. Daardoor is het perspectief op een basisplaats voor Memphis Depay geslonken.

Xavi, de trainer van Barcelona, reageert op de persconferentie van vrijdagmiddag verrast op het nieuws. 'We kwamen er aan het eind van de training achter. We hebben ons voorbereid in de veronderstelling dat hij niet zou kunnen spelen. Het is niet prettig om er zo laat pas achter te komen', zegt de oefenmeester. 'We waren verrast door deze timing, maar de straf was buitenproportioneel.'

'Deze sanctie was al sinds november bekend en we hadden al uitsluitsel moeten hebben', voegt hij eraan toe. 'Het zou goed zijn om te weten wanneer we hem kunnen inzetten. Dit is niet goed georganiseerd. Hij kan nu spelen, maar ik weet niet of hij ook tegen Atlético kan spelen.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.