Ervaren Di Natale schiet Udinese langs Milan

AC Milan heeft kostbare punten verloren in de strijd om de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. Op bezoek bij Udinese ging de ploeg van trainer Clarence Seedorf nipt ten onder: 1-0.

Lange tijd leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. De kansen waren over en weer en het was wachten op de eerste treffer van de wedstrijd. Die viel pas in de 67ste minuut. Na een snelle combinatie door het hart van de Milan-defensie was Antonio Di Natale (foto) een dankbaar eindstation.

De 36-jarige aanvoerder, die overweegt na dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen te hangen, was twee keer dicht bij een treffer. In de eerste helft schoot Di Natale hard voorlangs, terwijl hij vlak na de rust doelman Christian Abbiati op zijn weg vond. Even later was het wel raak. Zijn achtste seizoentreffer bleek voldoende voor de zege: 1-0.

Lange tijd dus geen treffers, maar saai was het duel allerminst. Zowel Milan als Udinese kreeg legio kansen op de openingstreffer. Namens de bezoekers waren Giampaolo Pazzini en Mattia De Sciglio dicht bij een treffer, terwijl bij Udinese vooral aanvoerder Di Natale zich liet gelden.

Seedorf miste enkele vaste krachten, onder wie de licht geblesseerde Nigel de Jong. Verder gaf de Nederlandse coach enkele spelers rust, onder wie Kaká en Mario Balotelli. Voor Milan wacht aanstaande dinsdag de return in de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid. In Madrid moet Milan de 1-0 achterstand ongedaan maken.

Waar Kaká op de bank bleef, bracht Seedorf wel Balotelli om toch iets te forceren. De Italiaanse spits kwam vlak voor de treffer van Di Natale binnen de lijnen, maar kon zijn stempel niet drukken in het laatste half uur.

Door de nederlaag laat Milan de kans liggen op gelijke hoogte te komen met nummer acht Lazio. Milan bezet nu de elfde plaats in de Serie A. De achterstand op nummer zes Parma bedraagt vijf punten. Udinese is terug te vinden op de veertiende plek.