Seedorf: 'Serie A zwaarste competitie ter wereld'

Reacties

De uitwedstrijd tegen Juventus is voor Clarence Seedorf de volgende Serie A-test in zijn nog prille trainersloopbaan, al ziet hij het meer als een kans.

Seedorf: 'Serie A zwaarste competitie ter wereld'

'Dit is mijn eerste AC Milan-Juventus als trainer. Ik voel me vereerd en bevoorrecht dat ik dit op zo'n jonge leeftijd mag meemaken', aldus Seedorf, die zijn ploeg in de Serie A pas één keer zag verliezen.

Zondag staat AC Milan voor een volgende zware test om te laten zien hoe ver de Rossoneri zijn. 'Maar ik denk dat de uitwedstrijd van vorige week tegen Sampdoria meer een test voor onze volwassenheid was. Samp bleef al tien thuisduels op rij ongeslagen. Het duel met Juventus is een kans', aldus Seedorf.

De oud-international moet zijn ploeg klaarstomen voor de ontmoeting met koploper Juventus van Antonio Conte, van wie Seedorf hoog op geeft. 'Ik heb nooit met hem gewerkt, maar hij heeft zeker geholpen aan het vernieuwen van het Italiaanse voetbal. Ik zie zijn bijdrage als zeer positief, net zoals die van Vicenzo Montella bij Fiorentina. Ik heb nog alles te bewijzen en hoop snel te leren.'

Volgens Seedorf kan hij veel leren van zijn Italiaanse collega's. 'Omdat elke coach tactisch zo sterk is, is de Serie A de zwaarste competitie ter wereld. Het niveau van spelers mag dan zijn gedaald door lagere budgets, de Italiaanse competitie is nog steeds een zeer hoog niveau.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.