Seedorf: 'Alleen een tank kan Juventus stoppen'

Reacties

AC Milan-trainer Clarence Seedorf was na de 2-0 overwinning van Juventus op zijn elftal lovend over zijn eigen ploeg en de Turijnse opponent. Volgens de oefenmeester staat er geen maat op de Bianconeri.

Seedorf: 'Alleen een tank kan Juventus stoppen'

'Wie Juventus kan stoppen? Alleen een tank', aldus Seedorf. Milan was in San Siro zeker niet minder dan de landskampioen, maar was een stuk minder effectief en ging daardoor ten onder door doelpunten van Fernando Llorente en Carlos Tévez. 'We kregen genoeg kansen, maar als je die niet benut komt je dat duur te staan', redeneerde Seedorf dan ook.

'Het resultaat is zoals het is, maar ik vind dat we het goed hebben gedaan. We wisten dat we het op moesten nemen tegen een fantastisch elftal, maar desondanks hebben we in ons eigen tempo gevoetbald. Dit was een mooie gelegenheid om te laten zien dat we op de juiste weg zijn', vervolgde Seedorf, die ruiterlijk erkende dat zijn elftal gewoon nog niet opgewassen was tegen een elftal als Juventus.

'Juve laat dit hele seizoen al zien hoe goed ze kunnen voetballen. Mijn complimenten. Tévez maakte vandaag het verschil. Hij was van wereldklasse', ging de Nederlandse trainer verder. Seedorf blikt echter vol  vertrouwen naar het restant van het seizoen, waarin Milan jaagt op kwalificatie voor de Europa League. Het gat met de vijfde plaats die rechtgeeft op deelname aan dat toernooi bedraagt zes punten. 'Natuurlijk kunnen sommige dingen nog beter, zoals het afmaken van onze mogelijkheden, maar we zijn goed bezig.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.