Eriksen schiet Tottenham voorbij tien man van Hull City

Reacties

Dankzij een doelpunt in de absolute slotfase van Christian Eriksen, heeft Tottenham Hotspur gewonnen bij Hull City. Dat lukte evenwel pas na een rode kaart voor Gastón Ramírez.

Eriksen schiet Tottenham voorbij tien man van Hull City

In de lijn van clubs als Manchester United, Arsenal en Liverpool kan ook Tottenham Hotspur dit seizoen nog niet bepaald voldoen aan het verwachtingspatroon: de Londenaren staan ook na de late overwinning (1-2) van zondagavond teleurstellend tiende. Tegen laagvlieger Hull City (nu zestiende) worstelde de ploeg van Mauricio Pochettino behoorlijk.

Met een afstandsschot zette uitgerekend de bij Tottenham opgeleide Jake Livermore de thuisploeg op 1-0. Uiteindelijk waren twee ex-Ajacieden betrokken bij de ommekeer. Eerst moest Hull met tien man verder nadat Gastón Ramírez had nagetrapt richting Jan Vertonghen (links op de foto), waarna een vrije trap op de paal van Christian Eriksen (rechts op de foto) door Harry Kane tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-1. De Deense middenvelder werd uiteindelijk zelf de gevierde man.

Hij tekende in de laatste minuut met een fraai schot in de lange hoek voor de overwinning. Een welkome driepunter voor The Spurs, die slechts drie van hun laatste tien competitieduels wisten te winnen. De laatste overwinning (bij Aston Villa, 1-2) kwam eveneens in de slotminuut tot stand, terwijl Eriksen bij de voorlaatste winstpartij (tegen Southampton, 1-0) ook al matchwinner was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.