Newcastle vervolgt zegereeks, Everton klopt West Ham

Newcastle United won voor de vijfde keer op rij in de Premier League en steeg naar de vierde plaats. Tegen Queens Park Rangers werd het 1-0. Everton boekte een cruciale 2-1 zege op West Ham United.

Newcastle United – Queens Park Rangers 1-0
Newcastle United heeft voor de vijfde keer op rij gewonnen in de Premier League. Tim Krul en Daryl Janmaat stonden in de basis en gaven nauwelijks een kans weg tegen QPR, waar Leroy Fer het gehele duel speelde. De beslissing viel twaalf minuten voor tijd, toen Moussa Sissoko (foto in duel met Richard Dunee) uit de draai de 1-0 maakte. Door de zege klimt Newcastle naar de vierde plaats

De nieuwe overwinning van Newcastle werd overschaduwd door het uitvallen van Ryan Taylor. De Engelse verdediger stond voor het eerst sinds 4 november in de basis in een competitieduel, maar moest zich nog voor rust laten vervangen. Taylor leek een knieblessure opgelopen te hebben, dezelfde kwetsuur die hem twee jaar aan de kant hield.

Everton – West Ham United 2-1
Everton heeft dankzij een overwinning op West Ham United aansluiting gevonden bij de top van de Premier League. Everton staat nu achtste, met slechts twee punten achterstand op nummer vier Newcastle. West Ham, dat goed begon aan het seizoen, daalt naar de vijfde positie.

Everton had de zege mede te danken aan een arbitrale dwaling. Romelu Lukaku stond in de 26ste minuut in buitenspelpositie toen hij na een geblokt schot van Ross Barkley de bal op zijn borst aannam en met links raak schoot. Toch werd de treffer goedgekeurd. Via invaller Mauro Zaraté deed West Ham na rust wat terug, maar in de 73ste minuut maakte Leon Osman na een fraaie counter de beslissende 2-1.