Eriksen: 'Als ik had gescoord, dan hadden we gewonnen'

Christian Eriksen was dinsdagavond na het gelijkspel tegen Bulgarije ziek van het resultaat en de grote kans die hij tijdens het WK-kwalificatieduel miste. De Deense middenvelder van Ajax moet gezien de huidige stand in groep B gaan vrezen voor het WK.

Eriksen: 'Als ik had gescoord, dan hadden we gewonnen'

'Als ik had gescoord, dan weet ik zeker dat we de wedstrijd hadden gewonnen', aldus Eriksen tegenover het Deense dagblad Sporten. De middenvelder faalde echter in kansrijke positie tegenover de Bulgaarse doelman Nikolai Michailov (FC Twente). 'Ik ben erg teleurgesteld dat ik niet heb gescoord.'

Denemarken heeft zes punten en bezet daarmee de vierde positie. De hoop op een Deens WK-ticket lijkt zodoende vervlogen. 'We moeten in mijn optiek vanaf nu alle wedstrijden winnen', aldus bondscoach Morten Olsen, die nog altijd hoopt op de tweede plaats en dus een play off-ticket.

'We hebben nog steeds mogelijkheden. Bulgarije heeft een moeilijke uitwedstrijd in Italië, en Tsjechië en Italië ontmoeten elkaar nog twee keer', legt de voormalige oefenmeester van Ajax uit.

BestolenDe Bulgaarse bondscoach Luboslav Penev voelde zich na de remise in en tegen Denemarken bestolen door de Turkse scheidsrechter Firat Aydinus. De Bulgaren speelden ruim zeventig minuten met tien man door de rode kaart van verdediger Ivan Bandalovski. 'Dubieus', aldus een woedende Penev.

'Wij zijn bestolen. Dit heeft niets meer met sportiviteit te maken', vervolgde de 46-jarige bondscoach. Penev was overigens niet alleen ontdaan over de rode kaart. De Bulgaar was ook witheet over een vermeende handsbal van de Deen Andreas Cornelius, die direct daarna een strafschop versierde waaruit de gelijkmaker viel.

Penev: 'Die scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop. Een overduidelijke handsbal. Als ik dat vooraf had geweten, hadden we ons handbalteam naar Kopenhagen gestuurd.'

Denemarken bezet in groep B de vierde positie met zes punten uit vijf duels. De achterstand op koploper Italië is inmiddels zeven punten, terwijl nummer twee Bulgarije een voorsprong heeft van vier punten op de Denen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen