Olsen roept jonge Ajacied Fischer op voor Denemarken

Viktor Fischer (18) is door de Deense bondscoach Morten Olsen opgeroepen voor de oefeninterland van woensdag tegen Turkije. Wanneer de Ajacied speelminuten krijgt, mag hij zich de op zes na jongste debutant voor Denemarken ooit noemen.

Olsen roept jonge Ajacied Fischer op voor Denemarken

Fischer wordt overgeheveld van de beloftenploeg van Denemarken naar de hoofdmacht. Ook in zijn vaderland zijn klaarblijkelijk zijn goede prestaties doorgedrongen. Zondag nam de jonge middenvelder annex aanvaller nog twee treffers voor zijn rekening in het uitduel met PEC Zwolle, waarmee hij zijn competitiedebuut in de basis van Ajax opluisterde.

Olsen, voormalig coach van Ajax, is enthousiast over het talent. 'Dit is een investering in de toekomst. Het nodige blessureleed maakt het mogelijk hem erbij te halen. Hij is een interessante speler voor de toekomst en ontwikkelt zich razendsnel. Momenteel is hij in uitstekende vorm.'

Het mogelijke debuut van Fischer is razendsnel. Met slecht drie Eredivisieduels achter zijn naam meldt de jongeling zich immers in het Deense kamp. Vorige week maakte Fischer op bezoek bij Manchester City (2-2) ook al zijn debuut in de Champions League als invaller. Dit seizoen speelde hij ook al in het Super Cup-duel met PSV, dat met 2-4 verloren ging. In het bekertoernooi maakte hij zijn opwachting tegen ONS Sneek (2-0 zege).

Ook Kevin Conboy (NEC) en Christian Eriksen (Ajax) kregen een oproep. Dat gold niet voor Lasse Schøne, die in Amsterdam ploeggenoot van Fischer is. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's