Groep B: Denemarken komt ook tegen Italië niet tot winst

Door de overwinning van Italië is Denemarken na drie wedstrijden er nog steeds niet in geslaagd een zege te boeken in de WK-kwalificatiereeks. In Groep B gingen de Denen met 3-1 ten onder tegen de verliezend EK-finalist.

Na ruim een half uur kwamen de Italianen op voorsprong. Riccardo Montolivo opende de score voor zijn land. Door een doelpunt van Daniele De Rossi, amper vier minuten na de goal van Montolivo, werd de score nog voor rust verdubbeld.

William Kvist zorgde echter met de aansluitingstreffer, in de blessuretijd van de eerste helft, voor hoop bij de Denen. Tien minuten na de rust verdween die hoop als sneeuw voor de zon, toen Mario Balotelli (foto) de score op 3-1 bepaalde. Een belangrijke treffer voor de Italianen, aangezien Pablo Osvaldo direct na rust naar de kleedkamer werd gestuurd na het zien van de rode kaart.

Door de zege mag Italië zich lijstaanvoerder noemen met tien punten uit vier wedstrijden. Denemarken staat na drie wedstrijden op de vijfde positie. Malta, dat zesde staat, is hekkensluiter in Groep B.

Overige uitslag:Tsjechië - Bulgarije 0-0 Foto: VI Images