'Echt verschrikkelijk, Oranje is niet om aan te zien'

Reacties

In niets lijkt Oranje meer op de ploeg die ooit, in de geest van Johan Cruijff, met aanvallend en initiatiefrijk spel de harten van alle voetballiefhebbers veroverde.

'Echt verschrikkelijk, Oranje is niet om aan te zien'

Het is al alleszeggend dat Nederland zich niet eens plaatste voor het EK in Frankrijk en het toekomstperspectief ziet er ook gitzwart uit. Vooral de eerste helft van het oefenduel van afgelopen vrijdag met de Fransen (2-3) was hemeltergend. De visie van Cruijff is allang overboord gegooid.

'Ik ben het volledig eens met deze stelling', zegt oud-Ajacied Keje Molenaar (foto) in gesprek met Voetbal International. 'Kijkend naar het Nederlands elftal, zeg ik: we hebben nu daadwerkelijk een tijdperk afgesloten. Als voetballand worden we steeds verder teruggeworpen. Echt verschrikkelijk, Oranje is niet om aan te zien. Dan verlies ik liever nog met 6-0. Ik schaam me als Nederlander.’

Voormalig trainer Aad de Mos sluit zich daar bij aan. 'Het loopt de laatste interlands niet over bij Oranje, en dat heeft vooral te maken met de kwaliteiten die we hebben. Het grootste probleem – en dan kom ik bij het stokpaardje van Johan Cruijff – is wat mij betreft de opleiding. Alles wordt de jeugdspelers voorgezegd, die jongens worden gepamperd en creativiteit wordt niet aangewakkerd.'

Lees in de nieuwe Voetbal International meer over de erfenis van Johan Cruijff en de erbarmelijke staat van het Nederlands elftal. Koop VI nummer 13 in de winkel, lees hem op VI Premium of bestel hem via onze webshop.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.