Oranje hield nog nooit de nul onder Blind

Reacties

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond op Wembley zijn zevende interland onder bondscoach Danny Blind. Voetbal International selecteerde enkele opvallende feiten in de aanloop naar het oefenduel met Engeland (aftrap 21.00 uur).

Oranje hield nog nooit de nul onder Blind

● Nederland won én verloor vijf van de negentien interlands tegen Engeland (G9).

● Oranje leed slechts één nederlaag in de laatste twaalf ontmoetingen met de Engelsen (1-4 tijdens het EK van 1996 – W4, G7).

● Bondscoach Danny Blind was aanvoerder van Oranje tijdens dat laatste duel. De 1-4 op Wembley is nog altijd de grootste Nederlandse nederlaag ooit is op een EK of WK (samen met de 0-3 tegen Tsjechoslowakije op het WK van 1938, maar dat gebeurde na verlenging).

● Het Nederlands elftal is ongeslagen in de zes meest recente wedstrijden tegen Engeland, maar zag vier van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen in een remise eindigen (W2, G4).

● Nederland is de laatste ploeg die meer dan twee keer wist te scoren tegen Engeland op Wembley (2-3 in februari 2012). Slechts één andere ploeg slaagde daarin sinds de opening van het vernieuwde stadion in 2007: Kroatië (eveneens 2-3).

● Arjen Robben is een van de drie niet-Engelse spelers die voor zowel club als land hebben gescoord op het nieuwe Wembley (naast Per Mertesacker en Alexis Sánchez).

● Het Nederlands elftal won slechts één van zijn laatste vijf vriendschappelijke uitduels: 2-3 in Wales in november vorig jaar

● In de laatste 170 interlands kwam het slechts één keer voor dat Oranje aantrad zonder Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie of Rafael van der Vaart, die allen niet in de selectie zitten (Oekraïne-Nederland 1-1 in augustus 2010).

● Oranje is er in de zes interlands onder Danny Blind nog niet één keer in geslaagd de nul te houden en kreeg in deze wedstrijden in totaal dertien goals tegen (2,17 per duel).

● De laatste twee spelers die hun interlanddebuut maakten tegen Engeland, Niels Oude Kamphuis in 2001 en Ugur Yildirim in 2005, kwamen daarna nooit meer uit voor Oranje.

Reserve-aanvoerder Daley Blind kwam in actie in alle voorgaande 31 interlands van het Nederlands elftal.
Reserve-aanvoerder Daley Blind kwam in actie in alle voorgaande 31 interlands van het Nederlands elftal.

● Memphis Depay gaf afgelopen vrijdag tijdens zijn invalbeurt tegen Frankrijk de assist op beide goals van Oranje, terwijl hij in de EK-kwalificatiereeks ondanks 27 schoten en dertien gecreëerde kansen bij geen enkele treffer betrokken was.

● Klaas-Jan Huntelaar (42 goals) heeft in z'n eentje twintig interlanddoelpunten meer gemaakt dan de overige 21 spelers in de huidige selectie van Oranje.

● Daley Blind kwam in actie in alle voorgaande 31 interlands van het Nederlands elftal; de enige vier voetballers die na de Tweede Wereldoorlog meer wedstrijden op rij speelden voor Oranje zijn Jan Klaassens (32, tot in 1960), Roel Wiersma (35 in 1959), Dirk Kuijt (35 in 2010) en Edwin van der Sar (38 in 2006).

● Engeland verloor sinds het WK van 2014 slechts één van zijn zeventien interlands (W14, G2): een 2-0 nederlaag op bezoek bij Spanje.

● Engeland won zijn laatste negen thuiswedstrijden, die allemaal werden gespeeld op Wembley, en kreeg in deze reeks slechts één doelpunt tegen.

● De Engelsen maakten in zeven van hun laatste acht interlands minimaal twee doelpunten (21 in totaal).

● Harry Kane is de enige speler die in de laatste vijf interlands van Engeland steeds aan de start verscheen.

Bron: OPTA

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.