Duidelijkheid omtrent Toivonen: géén transfervrij vertrek

Er is een einde gekomen aan de onduidelijkheid omtrent de toekomst van PSV'er Ola Toivonen. De Zweed zal in de winter bijtekenen óf vertrekken bij de Eindhovense club. Daarmee is een transfervrij vertrek van de middenvelder annex aanvaller uitgesloten.

Duidelijkheid omtrent Toivonen: géén transfervrij vertrek

Als Toivonen (27) geen andere club vindt, zal hij zijn medio 2014 aflopende verbintenis bij PSV met een jaar verlengen. PSV-coach Phillip Cocu ging tijdens het perspraatje in de aanloop naar de kraker van zondag bij Feyenoord in op de situatie van Toivonen. 'Hij heeft een poosje geleden al aangegeven mee te willen denken met PSV en niet gratis de deur uit te willen wandelen. Dit is daaruit gekomen.'

Cocu ging een dag na de 2-0 nederlaag in de Europa League tegen het Bulgaarse Ludogorets in op de topper van zondag. Na de verliespartij op Bulgaarse bodem vertelde de coach nog dat er consequenties zouden volgen, omdat wederom enkele spelers ondermaats presteerden. Op welke spelers hij doelde, vertelde Cocu niet. Wel gaf hij aan Toivonen als optie voor de spitspositie te zien. Zelf is de Zweed daar evenwel geen voorstander van.

Het meespelen van Jetro Willems is nog altijd onzeker. De linksback is nog altijd herstellende van een kneuzing in een knie. Zaterdag zal blijken of de verdediger kan deelnemen aan de groepstraining van PSV. Alleen als dat het geval is, zal hij beschikbaar zijn voor het treffen in De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen