'Misschien verlengt Toivonen contract met PSV voor jaren'

PSV'er Ola Toivonen beslist in november of hij ingaat op de aanbieding die de Eindhovense club hem heeft voorgelegd. Een afwijzing ligt voor de hand, maar zijn zaakwaarnemer Mino Raiola laat alle opties open.

'Misschien verlengt Toivonen contract met PSV voor jaren'

'Het voorstel van PSV is prima, maar iedereen, ook PSV, moet beseffen dat Ola veel afwegingen moet maken', zegt Raiola. 'Misschien wil hij zijn contract wel langdurig verlengen en blijft hij nog jaren bij PSV. Dat is ook een optie. Iedereen gaat er maar vanuit dat Ola aanstuurt op een transfervrij vertrek, maar voorlopig is dat nog helemaal niet het geval. Sterker nog, zelfs als hij in de winterstop zou willen vertrekken, heeft hij medewerking van PSV nodig.'

Zijn contract loopt immers nog tot de zomer door. De kans bestaat ook nog steeds, dat Toivonen niet gaat bijtekenen. Eenmaal transfervrij kunnen hij en zijn zaakwaarnemer een hogere gage afdwingen bij een nieuwe werkgever. 'Op dit moment is alles nog een optie', vervolgt Raiola. 'Er is toch nog geen handtekening gezet? En als hij straks transfervrij vertrekt, dan hoop ik dat hij een grote bijdrage heeft geleverd aan de landstitel van PSV.'

De makelaar is in ieder geval blij dat hoofdtrainer Phillip Cocu het in mei geuite dreigement om Toivonen (foto) terug te sturen naar Jong PSV als hij niet bijtekent, niet heeft hardgemaakt. 'Daarmee heeft hij laten blijken dat het sportieve verhaal voor hem het belangrijkst is en zo hoort het ook te zijn.' De Nederlandse Italiaan wil overigens duidelijk maken dat hij op dit moment geen alternatief voor zijn cliënt heeft.

In Voetbal International 44, die vanaf vandaag in de winkels ligt, lees je alles over de perikelen rond PSV'er Ola Toivonen. De nieuwste editie van VI bestel je hier.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen