Herkansing Toivonen en Gerndt bij Zweedse nationale ploeg

Ola Toivonen mag zich door een schorsing van Zlatan Ibrahimovic en een rugblessure van Johan Elmander gaan opmaken voor zijn eerste speelminuten van dit seizoen in de Zweedse nationale ploeg. Bovendien mocht Alexander Gerndt zich voor het eerst in anderhalf jaar melden.

Herkansing Toivonen en Gerndt bij Zweedse nationale ploeg

Hoewel er dinsdagavond om 20.45 uur weinig meer op het spel staat in de thuiswedstrijd van Zweden tegen Duitsland (dat al zeker is van het WK), is het WK-kwalificatieduel met Die Mannschaft voor Toivonen op voorhand al bijzonder. De 27-jarige schaduwspits kwam nog niet in actie als international sinds hij begin dit seizoen bij PSV op het tweede plan belandde, omdat hij weigerde zijn aflopende contract te verlengen.

Nu een transfer is uitgebleven en Toivonen door blessureleed van Georginio Wijnaldum en vormverlies van Adam Maher weer in genade is aangenomen door trainer Phillip Cocu, kan de 34-voudig international vanavond namens het al voor de play-offs geplaatste Zweden zijn eerste minuten sinds 11 juni maken. Bondscoach Erik Hamrén kondigde aan dat hij samen met Tobias Hysén in de spits zal starten.

Alexander Gerndt in actie namens BSC Young Boys.
Alexander Gerndt in actie namens BSC Young Boys.

Het wegvallen van Ibrahimovic en Elmander betekende ook goed nieuws voor Gerndt. De 27-jarige aanvaller van het Zwitserse BSC Young Boys raakte in zijn tijd als speler van FC Utrecht buiten beeld bij de Zweedse nationale landenploeg, nadat hij zich in december 2011 schuldig had gemaakt aan huiselijk geweld.

In Bern heeft de achtvoudig international zichzelf inmiddels echter weer hervonden met drie treffers in de eerste tien competitieduels. In maart riep Hamrén hem ook al op, maar toen bedankte Gerndt nog wegens alle negatieve aandacht in de vaderlandse media.

Gerndt sprak dinsdag daarom zijn dankbaarheid uit. 'Dit geeft me een goed gevoel, inspirerend. Dit keer ben ik er helemaal klaar voor. Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om terug te keren in de nationale ploeg.' Voor Hamrén was diens rentree echter niet meer dan logisch. 'Gerndt heeft een sterke periode achter de rug bij zijn club en is precies de speler die onze ploeg op dit moment nodig heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen