Duels Oranje en Oostenrijk laatste jaren goed voor spektakel

Reacties

Nederland neemt het zaterdag (20.30 uur) voor de negentiende keer in de historie op tegen Oostenrijk. Voetbal International duikt als vanouds in de statistieken.

Duels Oranje en Oostenrijk laatste jaren goed voor spektakel

● Nederland won acht van de achttien voorgaande interlands tegen Oostenrijk (G4, V6), waaronder de laatste vijf ontmoetingen.

● Oranje hield in de achttien interlands met Oostenrijk slechts twee keer de nul (zie ook onderstaande tabel).

● De laatste vier vriendschappelijke duels tussen Nederland en Oostenrijk leverden 21 treffers op, een gemiddelde van 5,3 goals per wedstrijd.

●  Van de huidige selectie zijn Luuk de Jong en Kevin Strootman de enige spelers die in de laatste interland tegen Oostenrijk (9 februari 2011) in actie kwamen; het was voor beide spelers hun interlanddebuut.

●   Nederland hield in de tien interlands sinds het WK van 2014 buiten de eigen landsgrenzen maar één keer de nul (tegen Letland in 2015).

●  Nederland pakte in de vier interlands dit jaar slechts twee gele kaarten, tegenover elf in de laatste vier duels van 2015.

●  In de vorige interland, tegen Polen, had het Nederlands elftal voor de derde keer sinds het WK in 2014 minder balbezit dan de tegenstander (44 procent), net als eerder tegen Spanje en Engeland werd er gewonnen.

●   Nederland (W2, G1) kan voor het eerst sinds het WK 2014 vier duels op rij ongeslagen blijven.

●   Vincent Janssen was goed voor twee doelpunten en één assist in zijn eerste 246 minuten voor Oranje.

Van links naar recchts: Marco van Ginkel (verloor nog nooit met Oranje), Vincent Janssen (is de laatste duels waardevol) en Quincy Promes (miste in 2016 nog geen interland).
Van links naar recchts: Marco van Ginkel (verloor nog nooit met Oranje), Vincent Janssen (is de laatste duels waardevol) en Quincy Promes (miste in 2016 nog geen interland).

●   Quincy Promes, Jetro Willems en Jeffrey Bruma (foto boven) verschenen als enige Oranje-spelers in alle vier interlands in 2016 aan de aftrap.

●  Marco van Ginkel (vijf duels) verloor, net als Kenneth Vermeer (vijf duels), nog geen enkele interland met het Nederlands elftal.

●   Alleen Engeland (tien) won meer wedstrijden in de kwalificatie voor Euro 2016 dan Oostenrijk (negen – gelijk met Spanje).

●   Oostenrijk kwam in zijn laatste vijf interlands steeds binnen 22 minuten op het scorebord.

●   Oud-Twente speler Marc Janko was acht keer trefzeker in de laatste negen interlands voor Oostenrijk waarin hij aan de aftrap verscheen.

●  Marko Arnautovic kwam in zijn laatste zes wedstrijden voor Oostenrijk tot drie doelpunten en een assist.

●   David Alaba creëerde dit kalenderjaar acht kansen, meer dan elke andere speler van de Oostenrijkers.

BALANS ORANJE TEGEN OOSTENRIJK
Verband Duels Winst Gelijk Verlies Doelcijfers
WK-eindtoernooi 1 1 0 0 5-1
WK-kwalificatie 4 0 2 2 4-6
EK-kwalificatie 2 2 0 0 6-1
Vriendschappelijk 10 4 2 4 16-15
Olympische Spelen 1 1 0 0 3-1
Totaal 18 8 4 6 (34-24)

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.