Janko waarschuwt: 'Nederland nog een topland'

Reacties

Het duel met Nederland is zaterdag de laatste test voor Oostenrijk voor het EK. Voor Marc Janko heeft Oranje niet aan status ingeboet.

Janko waarschuwt: 'Nederland nog een topland'

Oostenrijk kwam dinsdag tegen Malta niet verder dan een schamele 2-1 overwinning. Janko, die zijn rentree maakte na spierproblemen, wil daar niet te veel woorden aan vuilmaken. 'We hebben een week meer geklommen en golf gespeeld. De automatismes zullen nog wel komen', stelt hij de eigen aanhang gerust.

Zaterdag (20.30 uur) is een volgend meetmoment voor Oostenrijk. 'Nederland zal zeker aanvallend spelen. Dat zal een heel andere wedstrijd worden', zegt Janko in de aanloop naar het oefenduel in Wenen.

Janko heeft naar eigen zeggen Nederland te weinig gevolgd om een heel goed oordeel te kunnen vellen over de kracht van Oranje. Maar in de ogen van de voormalig spits van FC Twente heeft Nederland nog immer een grote status. 'Feit is dat Nederland in het voetbal een topland is. Ze hebben dit keer verrassend het EK niet gehaald, maar bij de volgende eindtoernooien kan je weer op hen rekenen.'

Janko komt zaterdag in Luuk de Jong een oud-teamgenoot tegen. 'We konden het heel goed met elkaar vinden tijdens onze anderhalve jaar samen bij FC Twente. Ik kijk ernaar uit hem weer te zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.