Dubbelslag bevestigt titelkandidatuur Liverpool

Reacties

Twee dagen voor de cruciale topper tegen Manchester City heeft Liverpool alvast de eerste mentale tik uitgedeeld aan de belangrijkste concurrent in de Engelse titelstrijd. Namens de koploper van de Premier League vielen zowel Steven Gerrard en Luis Suarez als manager Brendan Rodgers in de prijzen.

Dubbelslag bevestigt titelkandidatuur Liverpool

Gerrard en Suarez strijken gezamenlijk de prijs voor Speler van de Maand op, terwijl Rodgers voor de tweede keer dit seizoen is verkozen tot Manager van de Maand. Eerder was hij ook al de beste in augustus. Suarez was in de december ook al de beste speler van de Engelse velden. Voor Gerrard betekent het zijn zesde uitverkiezing, een record.

Tot aan de maand maart moest Gerrard de eer van meeste Player of the Month-titels nog delen met Wayne Rooney en Robin van Persie. Omdat de Liverpool-captain precies evenveel stemmen als Suarez kreeg, heeft hij dat record nu helemaal alleen in handen. Het 34-jarige clubicoon scoorde liefst vier keer in de vijf competitieduels die Liverpool in maart afwerkte, waardoor hij inmiddels al op dertien treffers staat.

De teller van Suarez staat inmiddels op 29 doelpunten, een verbetering van het clubrecord van Robbie Fowler (28 goals in 1995/96). Dat toch ook niet misselijke totaal verbeterde de ex-Ajacied door in maart vijf keer raak te schieten voor The Reds. Suarez is dankzij zijn productie ook de absolute favoriet om ook tot Speler van het Jaar te worden verkozen in Engeland.

Luis Suarez maakte op 30 maart tegen Tottenham Hotspur zijn 29ste goal van het seizoen. Spurs-verdediger Michael Dawson komt te laat om de Uruguayaan af te stoppen.
Luis Suarez maakte op 30 maart tegen Tottenham Hotspur zijn 29ste goal van het seizoen. Spurs-verdediger Michael Dawson komt te laat om de Uruguayaan af te stoppen.

Mede dankzij de indrukwekkende vorm waarin Gerrard en Suarez verkeren, won Liverpool al zijn vijf competitieduels in maart. Het resulteerde anderhalve week geleden na de 4-0 overwinning op Tottenham Hotspur voor het eerst in de koppositie. Ook Southampton (3-0), Sunderland (2-1), Manchester United (3-0) en Cardiff City (6-3) waren geen partij voor de onstuitbare ploeg van Rodgers, die daar dus eveneens officiële waardering voor krijgt.

Hoewel heel Anfield al droomt van de eerste landstitel sinds 1990, spreekt Rodgers bij het ontvangen van zijn prijs met geen woord over het kampioenschap. 'Dit is geen individuele prijs, al onze successen zijn op basis van ons collectief. We hebben tot dusver uitstekend gepresteerd, de resultaten bewijzen dat we ons als ploeg aan het verbeteren zijn. Ons doel blijft kwalificatie voor de Champions League, en dat is nog altijd niet zeker.'

Toch is een ticket voor het miljoenenbal echt niet de enige inzet in de topper van aanstaande zondag tegen City. Want boeken Gerrard, Suarez en Rodgers hun tiende opeenvolgende zege, dan stijgt de titelkoorts aan de Merseyside tot nieuwe hoogten. Met een drietal prijswinnaars in de ploeg zal het vertrouwen in een goed resultaat alleen maar zijn toegenomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.