Druk op De Boer stijgt: 'Neem Icardi zijn aanvoerdersband af'

Reacties

De druk op Frank de Boer om in te grijpen in de situatie rondom Mauro Icardi wordt steeds groter. De relatie van de Argentijnse spits met de supporters is volledig uit de hand gelopen. 'De club moet onmiddelijk actie ondernemen', vindt Inter-legende Sandro Mazzola.

Druk op De Boer stijgt: 'Neem Icardi zijn aanvoerdersband af'

De 23-jarige Icardi is dit seizoen met zes doelpunten in acht competitieduels enorm belangrijk voor het sukkelende Inter van De Boer en tekende op 7 oktober nog een nieuw contract tot medio 2021. Een ruime week later is zijn situatie bij de Milanezen volledig veranderd. Dat komt door een passage in zijn biografie die afgelopen week werd gepubliceerd. Icardi beschrijft daarin de clash die hij had met de fans van Inter in het met 3-1 verloren duel met Sassuolo vorig seizoen.

De spits gooide na afloop van die wedstrijd zijn shirt richting een jonge supporter, die daar erg gelukkig mee was. Eén van de ultra's pakte dat shirt vervolgens af om het demonstratief terug te gooien naar Icardi, zo beschreef de Argentijn, die van angst geen last had. 'Ik wil ze allemaal één voor één confronteren. Hoe veel zijn het er? Vijftig, honderd, tweehonderd? Oke, dan laat ik honderd criminelen uit Argentinië overkomen, die ze kunnen vermoorden waar ze bij staan.'

De fans van Inter reageerden vervolgens woedend en lieten met meerdere spandoeken van zich horen. Icardi heeft inmiddels via zijn Instagram-account toegegeven dat sommige gedeeltes niet helemaal waarheidsgetrouw opgeschreven zijn. 'Ik wilde de situatie beschrijven, maar sommige dingen die ik geroepen heb zijn overdreven.'

Het leverde de aanvoerder nog weinig coulantie op bij de Interisti, die juichten toen hij een strafschop miste in het verloren thuisduel met Cagliari (1-2). Ook de clubiconen hebben zich nu uitgesproken tegen Icardi. De 73-jarige Mazzola, die tijdens zijn carrière louter voor Internazionale uitkwam, pleit zelfs voor een vertrek van de spits. 'Ik ben teleurgesteld in Icardi, ik zou zoiets nooit doen. Misschien moet de club zijn relatie met hem beëindigen.' Mazzola vindt bovendien, net als de supporters, dat de club Icardi zijn aanvoerdersband moet afnemen.

De Boer heeft aangegeven zich maandag te beraden over een oplossing voor de situatie rondom zijn absolute sterspeler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.