Situatie Icardi vergiftigt sfeer bij Inter: 'Dit tolereren we niet'

Reacties

In een vergiftigde sfeer ging Internazionale zondagmiddag met 1-2 onderuit tegen Cagliari. Niet de nieuwe domper onder leiding van Frank de Boer was het gespreksonderwerp van de dag, maar de situatie rond Mauro Icardi, die de harde kern van Internazionale tegen zich in het harnas joeg met passages in zijn autobiografie.

Situatie Icardi vergiftigt sfeer bij Inter: 'Dit tolereren we niet'

De Curva Nord beschuldigt de 23-jarige Argentijn ervan een loopje met de waarheid te nemen bij het omschrijven van een conflict met fans na de wedstrijd tegen Sassuolo in februari 2015. Icardi was zondag tijdens de wedstrijd tegen Cagliari de gebeten hond en veelzeggend was dat supporters juichten na zijn gemiste strafschop.

Maandag bespreekt de Inter-top de gevolgen van de hele affaire, zo meldde De Boer al. Volgens vicevoorzitter Javier Zanetti is de kans groot dat Icardi zijn aanvoerdersband moet inleveren. 'Of we actie ondernemen? Helaas wel. De fans zijn het belangrijkste onderdeel van de club, we moeten hen respecteren', vertelde de clubicoon aan Mediaset Premium. 'We kunnen dit gedrag niet accepteren. Het strookt niet met de waarden van deze club. In de aanloop naar deze wedstrijd hadden we het heel goed zonder dit incident kunnen stellen.'

Sportief directeur Piero Ausilio van de Champions League-winnaar van 2010 sprak van een 'vreemde sfeer' in Giuseppe Meazza. 'Dat hielp allemaal niet, ik zag ook een speler die niet helemaal geconcentreerd was. We willen dit zo snel mogelijk oplossen. Bij Inter hebben we interne regels en als een speler die overtreedt, zal hij worden bestraft. We zullen maandag met hem om tafel gaan om een en ander te begrijpen.'

Icardi meldt in zijn biografie onder meer dat hij 'honderd Argentijnse criminelen' gaat bellen als hij ooit wordt bedreigd door fans. Saillant genoeg was dat laatste zondag het geval. Veertig fans ontrolden bij Icardi's woning een spandoek met de tekst 'Noi ci siamo, i tuoi amici argentini?' ('Wij zijn er, je Argentijnse vrienden ook?').

Fans van Inter ontrolden een spandoek voor Mauro Icardi's woning. Bron: La Gazzetta dello Sport.
Fans van Inter ontrolden een spandoek voor Mauro Icardi's woning. Bron: La Gazzetta dello Sport.

De Boer kan de hele rel rond zijn sterspeler vanzelfsprekend missen als kiespijn. De ex-trainer van Ajax pakte in zijn eerste acht duels slechts elf punten en staat daarmee op de elfde plaats in de Serie A. Deze eeuw peurde Inter alleen in het seizoen 2011/12 minder punten (acht) uit de eerste acht wedstrijden.

Los van de Icardi-zaak staat De Boer sowieso aan de vooravond van een belangrijke week. Donderdag moet Internazionale afrekenen met Southampton om nog kansrijk te zijn voor overwintering in de Europa League, waarna zondag een uitduel met Atalanta Bergamo op het programma staat in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.