Drie van de zes voor Suarez, Man City kraakt Fulham

Liverpool heeft geen fout gemaakt in de jacht op de titel. Mede dankzij drie treffers van Luis Suarez won het bij Cardiff City. Manchester City had thuis geen kind aan hekkensluiter Fulham, dat hard onderuit ging.

Cardiff City - Liverpool 3-6
Voorafgaand aan de 31ste speelronde van de Premier League bezette Cardiff City de negentiende plaats in de Premier League, maar daar was aanvankelijk weinig van te merken tegen titelkandidaat Liverpool. Jordon Mutch schoot in de negende minuut koel binnen na balverlies van Welshman Joe Allen. Maar zeven minuten later stond het alweer gelijk door een treffer van Suarez (foto boven), die van dichtbij binnentikte op aangeven van Glenn Johnson.

Cardiff liet zich niet uit het veld slaan en in de 25ste minuut kwam het via Fraizer Campbell opnieuw op voorsprong. Maar ook die hield niet stand, want in de 41ste minuut maakte Martin Skrtel weer gelijk. Na rust liet Liverpool wél zien waarom het om het kampioenschap strijdt en de thuisploeg tegen degradatie vecht.

Doelpuntenmaker Martin Skrtel loopt juichend weg.

Skrtel bezorgde de bezoekers in de 54ste minuut voor het eerst een voorsprong; de verdediger uit Slowakije was ook vorige maand tijdens de 5-1 zege op Arsenal al twee keer trefzeker. Na een uur volgde Suarez het voorbeeld van zijn ploeggenoot en maakte ook zijn tweede doelpunt van de middag.

Het voorbereidend werk was van Daniel Sturridge, die zelf een kwartier voor tijd ook trefzeker was. Het slotakkoord was echter voor Suarez, die in de extra speeltijd zijn hattrick voltooide en daarmee de eindstand bepaalde op 3-6. Kort daarvoor maakte Mutch zijn tweede van de middag. Liverpool heeft door de zege nu 65 punten uit dertig duels, vier minder dan koploper Chelsea dat een wedstrijd meer speelde. Cardiff blijft negentiende.

Manchester City - Fulham 5-0
Manchester City heeft dankzij een hattrick van Yaya Touré eenvoudig afstand genomen van hekkensluiter Fulham: 3-0. John Heitinga was opnieuw rechtsback bij Fulham, terwijl de gepasseerde Maarten Stekelenburg voor de tweede week op rij op de reservebank zat.

City werd op weg geholpen door Fulham-verdediger Fernando Amorebieta. De mandekker uit Venezuela veroorzaakte twee strafschoppen, die feilloos benut werden door Touré. Bovendien werd Amorebieta met twee keer geel - en dus rood - van het veld gestuurd. Met een afstandsschot completeerde Touré in de 66ste minuut zijn hattrick. In de slotfase bepaalden Fernandinho en Martín Demichelis de eindstand op 5-0.

Yaya Touré schiet een strafschop binnen.

Dankzij de zege blijft City op titelkoers. Het elftal van manager Pellegrini staat tweede met zes punten achterstand op koploper Chelsea, maar heeft drie duels minder gespeeld. Fulham blijft onderaan staan en ziet daarmee degradatie naderen.

Everton - Swansea City 3-2
Swansea City ging op bezoek bij Everton en na twintig minuten kwam de thuisclub op voorsprong via Leighton Baines, die een strafschop langs Michel Vorm schoot. Na ruim een half uur kwam de club uit Wales langszij door een doelpunt van Wilfried Bony op aangeven van Angel Rangel. In het eerste kwartier na rust ging het echter mis voor de bezoekers, want door treffers van Romelu Lukaku en Ross Barkley stond het na 58 minuten 3-1.

Jonathan De Guzman kwam als invaller binnen de lijnen, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen. Ashley Williams maakte in blessuretijd nog wel 3-2, maar verder kwamen The Swans niet. Door de overwinning stijgt Everton naar de vijfde plaats, terwijl Swansea City vijftiende staat met vier punten voorsprong op een degradatieplaats.

Newcastle United – Crystal Palace 1-0
Newcastle United heeft in de extra tijd van de wedstrijd alsnog de volle winst geboekt. In eigen huis leek de ploeg van interim-manager John Carver, bij afwezigheid van de geschorste Alan Pardew op de bank bij The Magpies, af te stevenen op een doelpuntloze remise tegen het lager geklasseerde Crystal Palace. Tot de 94ste minuut toen Papiss Cissé op aangeven van invaller Hatem Ben Arfa de winnende treffer voor zijn rekening nam. Newcastle United, met de Nederlandse basiskrachten Tim Krul, Vurnon Anita en Luuk de Jong (half uur voor tijd gewisseld), stijgt naar de achtste plaats in de Premier League.

Vurnon Anita vecht een verbeten duel uit met Kagisho Dikgacoi van Crystal Palace.