Jubileumwedstrijd Wenger eindigt in afgang tegen Chelsea

Reacties

Arsène Wenger zal zich van alles hebben voorgesteld bij zijn duizendste wedstrijd in dienst van Arsenal, maar niet wat er zaterdagmiddag op Stamford Bridge gebeurde. In de voor de titelrace belangrijke uitwedstrijd tegen het Chelsea van zijn rivaal José Mourinho zag Wenger zijn ploeg pijnlijk onderuit gaan: 6-0.

Jubileumwedstrijd Wenger eindigt in afgang tegen Chelsea
De vreugde bij Chelsea is groot: André Schürrle heeft zojuist 2-0 gemaakt.
De vreugde bij Chelsea is groot: André Schürrle heeft zojuist 2-0 gemaakt.

De manier waarop dat gebeurde maakte de nederlaag zo mogelijk nog pijnlijker. Arsenal leek van plan het initiatief te nemen om het gat met koploper Chelsea zo te dichten tot een punt, maar gaf de topper al in de openingsfase uit handen door twee keer onnodig balverlies te lijden. De spitsen van The Blues straften die fouten genadeloos af.

In de vijfde minuut toonde Samuel Eto'o aan dat hij zijn vizier net als tegen Tottenham Hotspur en Galatasaray op scherp had staan. De Kameroense spits rondde een tegenstoot van Chelsea bekwaam af met een geplaatst schot in de verre hoek. Twee minuten later klopte ook André Schürrle de weerloze Arsenal-doelman Wojciech Szczesny.

Zo voltrok zich op Stamford Bridge een herhaling van zetten. Niet alleen wist Wenger in zijn loopbaan nog nooit van Mourinho te winnen, ook gaf Arsenal opnieuw niet thuis in een belangrijke uitwedstrijd tegen een directe concurrent. Eerder dit seizoen deelden ook Manchester City (6-3) en Liverpool (5-1) op eigen veld al een flinke tik uit aan The Gunners.

Kapitale fout
Terwijl Arsenal vóór de treffers van Eto'o en Schürrle nog het eerste gevaar had gesticht via Olivier Giroud, zakte het elftal van Wenger na die twee doelpunten als een kaartenhuis in elkaar. Zeker toen Kieran Gibbs door een fout van scheidsrechter Andre Marriner rood had gekregen, nadat niet hij maar Alex Oxlade-Chamberlain hands had gemaakt op de doellijn.

Kieran Gibbs kan het nauwelijks geloven. Niet Alex Oxlade-Chamberlain maar hij moet moet van het veld van scheidsrechter Andre Marriner. Ook David Luiz, John Terry en Laurent Koscielny kijken vol ongeloof.
Kieran Gibbs kan het nauwelijks geloven. Niet Alex Oxlade-Chamberlain maar hij moet moet van het veld van scheidsrechter Andre Marriner. Ook David Luiz, John Terry en Laurent Koscielny kijken vol ongeloof.

Oxlade-Chamberlain ging als een veredelde doelman met zijn hand naar een schot van Eden Hazard, dat naast zou verdwijnen. De twintigjarige middenvelder probeerde Marriner er nog van te overtuigen dat hij het was die in de fout ging, maar mocht blijven staan. De beslissing om de bal op de stip te leggen was wél de juiste. Hazard benutte de strafschop koelbloedig.

Wat volgde was een afgang die Wenger zelfs in zijn grootste nachtmerries niet zal hebben meegemaakt. Chelsea liep eenvoudig uit naar 6-0 dankzij twee treffers van Oscar en één van invaller Mohamed Salah. In het licht van de recente uitspraken van Mourinho, die Wenger een specialist in failure noemde wegens het uitblijven van eremetaal, is de uitslag extra pijnlijk.

Niet alleen behoudt Mourinho zijn ongeslagen thuisstatus met Chelsea en boekt hij uitgerekend tegen Wenger zijn grootste zege ooit met The Blues, ook behoudt Chelsea de koppositie in de Premier League en zet het Arsenal op zeven punten. Wel hebben The Gunners in hun jacht op de eerste landstitel sinds 2004 nog een wedstrijd tegoed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.