Dreiging van play-offs rampscenario voor FC Utrecht

Reacties

Na de nederlaag bij ADO Den Haag (4-1) kijkt FC Utrecht nog altijd vol angst naar onderen. De ploeg van trainer Jan Wouters (foto) heeft vijf punten voorsprong op nummer zestien RKC Waalwijk, maar wacht nog een zwaar programma.

Dreiging van play-offs rampscenario voor FC Utrecht

Met het oog daarop móét FC Utrecht komende zondag het thuisduel met Heracles Almelo winnen. 'Dat is het doel van deze week', zegt algemeen directeur Wilco van Schaik, die niet moet denken aan deelname aan de play-offs om degradatie te ontlopen. 'We kennen een seizoen vol tegenslag en er is ons alles aan gelegen dat deze jaargang niet nog langer duurt.'

Na de wedstrijd tegen Heracles wacht Utrecht een bezoek aan nummer zes SC Heerenveen, terwijl het op de slotdag van de competitie Vitesse ontvangt. De kans is groot dat de Arnhemmers dan nog volop verwikkeld zijn in de strijd om Europees voetbal.

FC Utrecht degradeerde nog nooit naar de Eerste Divisie. Het elftal van trainer Jan Wouters presteert deze jaargang beduidend slechter dan afgelopen seizoen, toen het op de vijfde plaats eindigde en zich voor de voorronden van de Europa League kwalificeerde. In dat toernooi werd de ploeg op beschamende wijze geëlimineerd door het Luxemburgse FC Differdange 03.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.