FC Utrecht wendt zich voor versterking tot Monaco

Reacties

FC Utrecht is in de zoektocht naar versterking terecht gekomen bij AS Monaco. Voor verdediger Andreas Wolf is de Eredivisionist concreet. De toenadering van aanvaller Nacer Barazite (foto) is tevergeefs.

FC Utrecht wendt zich voor versterking tot Monaco

'Met man en macht zijn we bezig en ik verwacht dat we vóór de transferdeadline voor een kwaliteitsinjectie hebben gezorgd', meldt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen Voetbal International.

De daad wordt bij het woord gevoegd, want FC Utrecht staat op het punt zaken te doen met AS Monaco. De 31-jarige Wolf, die anderhalf jaar geleden voor anderhalf miljoen euro van Werder Bremen naar AS Monaco overstapte, is de gewenste centrale verdediger.

Een struikelblok is de schorsing die Wolf boven het hoofd hangt naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met Pau met het tweede team van AS Monaco. FC Utrecht heeft zijn zinnen gezet op een verdediger die per direct inzetbaar is.

Barazite
Daarnaast wilde FC Utrecht met Barazite een aanvallende versterking halen die nodig is door alle blessures. Edouard Duplan, Cedric van der Gun en Jacob Mulenga zijn voorlopig niet inzetbaar.

Voor Barazite (23) , de in Arnhem geboren Marokkaanse international, zou het een terugkeer worden op de Nederlandse velden. De spits vertrok in 2006 naar Arsenal en liet zich in 2010 een half jaar als huurling zien bij Vitesse. Barazite  speelde daarnaast voor Austria Wien. 

Maar de komst van Barazite is van de baan. De spits, die afgelopen weekend zijn rentree maakte bij AS Monaco, wil alleen een definitieve transfer maken. Een tijdelijke overgang, waarvoor FC Utrecht opteerde, is voor hem geen optie.

Koevermans
FC Utrecht verwelkomt deze week wel de 35-jarige Danny Koevermans. De oud-international, die zonder club zit na zijn vertrek bij Toronto FC, gaat op eigen verzoek meetrainen bij de Eredivisionist. Koevermans kent trainer Jan Wouters van hun gezamenlijke tijd bij PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.